Μέλι ντόπιο για την παρασκευή των χριστουγεννιάτικων γλυκών και τη διατροφή μας

Και σε αυτές τις γιορτές στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς αγοράζοντας αγνό μέλι από τα χωριά μας

Πλησιάζοντας προς Χριστούγεννα άρχισαν και οι προετοιμασίες για την παρασκευή των πατροπαράδοτων γλυκισμάτων για τα κεράσματα των φίλων και συγγενών αλλά και την δική μας απόλαυση. Φυσικά από τις πατροπαράδοτες συνταγές δεν λείπουν κι εκείνες των μελομακάρονων και των διπλών, άκρως Χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων που παρασκευάζονται από τις νοικοκυρές στα χωριά της Φαρκαδόνας και ευρύτερα.

Φυσικά για να πετύχουν οι συνταγές απαιτούνται αγνά και ντόπια προϊόντα τα οποία είναι ασυναγώνιστα. Και από αυτά δεν θα μπορούσε να λείπει το αγνό μέλι που παράγεται από τους συνδημότες μας στην πλειονότητα των χωριών της Φαρκαδόνας. Μέλι ασυναγώνιστο σε γεύση, ασύγκριτης ποιότητας που διακρίνεται για την γεύση και την νοστιμιά του.

Ήδη οι παραγωγοί του Δήμου Φαρκαδόνας άρχισαν να προμηθεύουν το μέλι τους στα νοικοκυριά της περιοχής μας. Το μέλι που είναι πλούσιο σε θρεπτική αξία, βιταμινούχο, που πέραν των άλλων βοηθά στην ενίσχυση του οργανισμού μας και του ανοσοποιητικού. Την συγκεκριμένη εποχή ας επιλέξουμε όλοι να προμηθευτούμε μέλι από τους τοπικούς παραγωγούς, καθώς ξέρουν και ακολουθούν βιολογικούς τρόπους για την παραγωγή του.

Γνωρίζουμε λοιπόν τι καταναλώνουμε και τι χρησιμοποιούμε στις κουζίνες μας…