Μειωμένη έως και 67% η επιβατική κίνηση στα ΚΤΕΛ

Ο πρόεδρος της διοίκησης του ΚΤΕΛ Τρικάλων κ. Σωτήρης Βησσαράκος, μιλώντας στο Ραδιόφωνο της Λέσχης 97,6 τόνισε ότι  η κίνηση σήμερα αγγίζει μικρά ποσοστά και ανέρχεται στο 33% περίπου

Ιδιαίτερα μειωμένη χαρακτηρίζεται η επιβατική κίνηση στο ΚΤΕΛ Τρικάλων. Η πανδημία του κορονοϊού δεν άφησε ανεπηρεάστο το κλάδο των μεταφορών, ο οποίος βιώνει ιδιαίτερα δύσκολες ημέρες, παρά την άρση των απαγορεύσεων.

Όπως σημείωσε, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης, στο ραδιόφωνο της Ραδιοφωνικής Λέσχης 97,6 και στη συνάδελφο Ευαγγελία Σωτηρίου, ο πρόεδρος της διοίκησης του ΚΤΕΛ Τρικάλων κ. Σωτήρης Βησσαράκος, η κίνηση σήμερα αγγίζει μικρά ποσοστά και ανέρχεται στο 33% περίπου. Το γεγονός αυτό προβληματίζει ιδιαίτερα καθώς το ΚΤΕΛ έρχεται αντιμέτωπο με πολλά λειτουργικά έξοδα, τα οποία δεν μπορεί να καλύψει το μικρό ποσοστό των επιβατών που ενδιαφέρεται να ταξιδέψει.

Η μικρή ως ελάχιστη επιβατική κίνηση ώθησε την διοίκηση του ΚΤΕΛ στον περιορισμό των δρομολογίων τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και στο κέντρο της χώρας.

Φτάνει να σημειωθεί ότι παλιότερα από το ΚΤΕΛ υπήρχε σχεδόν καθημερινό δρομολόγια τα ξημερώματα για την Αθήνα, δρομολόγιο που σήμερα έχει περισκοπεί κατά πολύ καθώς εκτελείται σε ελάχιστες ημέρες.

«Εμείς έχουμε το δρομολόγιο των 01:00 για την Αθήνα τις μέρες Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή, που έχουν μια σχετική κίνηση από τη νεολαία που φεύγει για διακοπές ώστε να προλάβει το πρωινό καράβι.

Έχω κάνει μια πρόταση στον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Καρδίτσας να εκτελούμε ένα κοινό δρομολόγιο για να καλύψουμε και τις υπόλοιπες μέρες, εκεί δηλαδή που δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση. Θα μοιραστούν τα έξοδα, και τα έσοδα βέβαια, αλλά σκοπός μας είναι να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Θα απαντηθεί αυτό το αίτημα στο προσεχές τους συμβούλιο και θα κινηθούμε ανάλογα.», ανέφερε μέσω Ραδιοφωνικής Λέσχης ο κ. Βησσαράκος.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε τοπικά δρομολόγια και δη εκείνων των ορεινών, που τα καλοκαίρια, τα χρησιμοποιούσε ένας μεγάλος αριθμός τουριστών αλλά και Τρικαλινών.

 «Η κίνηση στα ορεινά του Νομού μας είναι χάλια. Προσπαθούμε να βάλουμε τις Παρασκευές ένα δρομολόγιο, αλλά και πάλι πρόβλημα έχουμε. Αρκεί να πω ότι βάλαμε ένα δρομολόγιο για τα Αντιχάσια δοκιμαστικά, και πήγε μόνος του ο οδηγός και γύρισε μόνος του. Σε αυτό το θέμα πρέπει να συνεννοηθούμε με τους Δημάρχους Πύλης και Μετεώρων για το αν μπορούν να καλύψουν ένα μέρος των εξόδων για το δρομολόγιο, να κάνουμε και την κοινωνική πολιτική.», ανέφερε ο πρόεδρος.