Μεγάλη πλημμύρα στην περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας

Από το πρωί της Παρασκευής άρχισε να υπερχειλίζει ο Πηνειός ποταμός, θέτοντας σε ετοιμότητα τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας

Τεράστιοι όγκοι νερού κατηφόρισαν το πρωί της Παρασκευής στην κοίτη του Πηνειού στην περιοχή της Φαρκαδόνας με αποτέλεσμα την υπερχείλιση του ποταμού.

Οι φόβοι από πλευράς αγροτών και φορέων της περιοχής, μεταξύ και του Δήμου Φαρκαδόνας επιβεβαιώθηκαν καθώς η κοίτη του ποταμού στάθηκε αδύνατο να συγκρατήσει τις αυξημένες, λόγω βροχοπτώσεων, μεγάλες ποσότητες νερού, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει.

Για μια ακόμη περίοδο η περιοχή της Φαρκαδόνας βρίσκεται αντιμέτωπη με πλημμυρικά φαινόμενα, αυτή τη φορά, οι φόβοι ώρα με την ώρα αυξάνονται καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για συνέχιση του κύματος κακοκαιρίας και των αυξημένων βροχοπτώσεων.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο Πηνειός ποταμός άρχισε να υπερχειλίζει με αποτέλεσμα να βυθίζονται στις λάσπες και τα νερά καλλιεργούμενες και μη εκτάσεις. Τα φαινόμενα σύμφωνα με τους αγρότες της περιοχής, είναι πολύ έντονα κι αυτό οφείλεται στις τεράστιες ποσότητες του νερού που ρέουν στην κοίτη του Πηνειού. Κάνουν λόγο για μεγάλη πλημμύρα, εκφράζοντας τους φόβους για τις επόμενες ημέρες.

Στην περιοχή της Φαρκαδόνας εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων διεκόπη η κυκλοφορία της περιφερειακής οδού Κλοκοτού – Μαραθέας στο ύψος της γέφυρας που ενώνει τα δυο χωριά, ενώ σε διαρκεί ετοιμότητα βρίσκονται Δήμος Φαρκαδόνας και Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για να αποτρέψουν σοβαρά προβλήματα που τυχόν προκύψουν.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι πρόεδροι χωριών της Φαρκάδονας παρακολουθώντας στενά τα φαινόμενα. Στην περιοχή του Κεραμιδίου τέθηκε σε λειτουργία το αντλιοστάσιο για την διαχείριση των υδάτων ενώ στη πηνειάδα ο πηνειός ξεχείλισε και έπνιξε στο πέρασμά του εκατοντάδες στρέμματα σιτηρών

Από την πλευρά τους οι πρόεδροι των χωριών της Φαρκαδόνας επιτηρούν αναχώματα κατά μήκος του Πηνειού ποταμού, έχοντας στενή συνεργασία με το Δήμο.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας αναμένει την έλευση μεγαλύτερων ποσοτήτων νερού στην κοίτη του Πηνειού, μιας και οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται τόσο στο νομό των Τρικάλων, όσο και στον όμορο νομό της Καρδίτσας.