Με το 4 στο 13033 θα επιτρέπει τη συνοδεία των μαθητών στο σχολείο

Σε νέες συνθήκες μπαίνουν από τη Δευτέρα οι γονείς των νηπίων και των μαθητών δημοτικού σχολείου, ειδικών γυμνασίων και λυκείων που θα λειτουργούν κανονικά

Σε νέα δεδομένα εισήλθε από το πρωί του Σαββάτου ο νομός και η χώρα. Από τη Δευτέρα ωστόσο οι γονείς θα έλθουν αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα, αυτή της μεταφοράς των παιδιών στο σχολείο. Γυμνάσια και λύκεια μπορεί να μείνουν κλειστά από τη Δευτέρα και το μάθημα να γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης. Για τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα ειδικά γυμνάσια και λύκεια αποφασίστηκε ότι θα λειτουργούν κανονικά.

Οι γονείς των νήπιων, των παιδιών του δημοτικού σχολείου και των μαθητών ειδικών γυμνασίων και λυκείων θα πρέπει να ακολουθήσουν ορισμένα απλά βήματα για να μην αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα στους αστυνομικούς ελέγχους κατά τις μετακινήσεις από και προς το σχολείο.

Ο αριθμός 4 στο 13033 θα επιτρέπει τη συνοδεία των μαθητών στο σχολείο. Οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους το απαραίτητο έγγραφο που δηλώνει ότι το παιδί τους φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο. Το συγκεκριμένο έγγραφο, που ονομάζεται «Βεβαίωση Κυκλοφορίας Ανηλίκου-ης Μαθητή-τριας» θα πρέπει να έχει την υπογραφή του διευθυντή του σχολείου.

Για τα παιδιά που μεταφέρονται με λεωφορεία κάτι που ισχύει σε πολλές περιπτώσεις μαθητών κοινοτήτων του Δήμου Φαρκαδόνας, οι μαθητές θα έχουν στην κατοχή τους, το χαρτί που θα προσκομίσουν οι διευθύνσεις των σχολείων τους.