Μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας έγιναν ένα με τη φύση και τον Αθλητισμό

Την 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γιόρτασαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας.

Οι μαθητές με περισσή όρεξη προσήλθαν με αθλητική περιβολή και διάθεση να αγωνιστούν και να απολαύσουν τη συμμετοχή τους σε διάφορες αθλοπαιδιές.

Αρχικά ενημερώθηκαν για τη σωστή στάση του σώματος και την σπουδαιότητά της για την υγεία μας από τον γυμναστή κ. Στέργιο Μπίλλα.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάβανε πράσινη διαδρομή, έναν περίπατο πάνω από 3 χλμ. Μαθητές και εκπαιδευτικοί περπάτησαν έως τον Αι Γιάννη, απόλαυσαν τη φύση, πέρασαν από την κοίτη του ποταμού, παρατήρησαν στοιχεία της χλωρίδα και πανίδας της περιοχής και συζήτησαν για το παρελθόν.

Γυρίζοντας στο σχολείο όλοι οι μαθητές συμμετείχαν σε αγωνίσματα ταχύτητας και έπαιξαν δοκιμάζοντας τις ικανότητές τους στο στόχο αλλά και στην ρίψη – πτήση “αεροπλάνων”.

Στο τέλος πήραν όλοι μετάλλιο, όχι για τις επιδόσεις τους, αλλά για τη συμμετοχή τους, εφόσον αυτός και μόνο ήταν ο στόχος του προγράμαμτος.

Η διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί θερμά τον κ. Μπίλλα για τη συμβολή του στην επιτυχία του προγράμματος αλλά και για τις συμβουλές που έδωσε στους μαθητές.