Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών θα λάβουν γονείς και εκπαιδευτικοί του 2ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας

Κλιμάκιο Του Τμήματος Εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Λάρισας αναμένεται να επισκεφτεί το σχολείο την ερχόμενη Τρίτη 17 Μαΐου στις 5 το απόγευμα μετά από πρόσκληση που έκανε αποδεκτή από τη διεύθυνση του διδακτηρίου

Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών, Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης καθώς επίσης και χρήσης απινιδωτή θα λάβουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του 2ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας.

Κλιμάκιο Του Τμήματος Εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Λάρισας αναμένεται να επισκεφτεί το σχολείο την ερχόμενη Τρίτη 17 Μαΐου στις 5 το απόγευμα μετά από πρόσκληση που έκανε αποδεκτή από τη διεύθυνση του διδακτηρίου.

Το κλιμάκιο αναμένεται να εκπαιδεύσει τους παρευρισκόμενους, γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και όσους άλλους επιθυμούν να επιμορφωθούν, στην καρδιοαναπνευστική ανάνηψη με εξωτερικό απινιδωτή. Ταυτόχρονα θα δώσει χρήσιμες συμβουλές για πρώτες βοήθειες, για την έγκαιρη και έγκυρη αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Ως γνωστό τo ΕΚΑΒ, εκτός από την επιχειρησιακή του δράση, έχει και ως βασική προτεραιότητα την εκπαίδευση κοινωνικών ομάδων στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Το πρόγραμμα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης & Αυτόματης Εξωτερικής Απινίδωσης είναι κατάλληλα σχεδιασμένο έτσι ώστε καθένας να είναι σε θέση να διαπιστώσει την απώλεια αναπνοής σε θύμα και να ανταποκριθεί έγκαιρα εφαρμόζοντας την τεχνική της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.

Πλέον οι απινιδωτές τοποθετούνται σε δημόσιους χώρους, ξενοδοχεία, υπουργεία, συνεδριακούς και εκθεσιακούς χώρους, αεροδρόμια, γήπεδα, γυμναστήρια, χώρους συναυλιών, πλοία, χιονοδρομικά κέντρα, σχολεία, ναούς, εργοστάσια, ιδιωτικές εταιρίες, περιπολικά αστυνομίας, πυροσβεστικά οχήματα και ακόμα και σε κατοικίες. Υπάρχει και στην περιοχή της Οιχαλίας, στο αγροτικό ιατρείο. Σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, η παροχή πρώτης βοήθειας σε άνθρωπο που κινδυνεύει, δεν είναι εθελοντική αλλά υποχρεωτική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.