Μάγεψε μικρούς και μεγάλους η πρωτότυπη Έκθεση Ζωγραφικής του Βάιου Παππά σε σταύλο στο Διάσελλο

Η έκθεση λειτουργούσε στην τοποθεσία «Αναβρυκά» του Διασέλλου κι εντός της κτηνοτροφικής εγκατάστασης του πρώην κτηνοτρόφου κ. Παππά

Αποτέλεσε μια πρωτότυπη διοργάνωση, που πέραν του καλλιτεχνικού χαρακτήρα ήρθε να προβληματίσει αλλά ταυτόχρονα να μεταφέρει και μηνύματα. Ο τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης διαφορετικός από τους συνηθισμένους, προκάλεσε εντύπωση και έκπληξη στους εκατοντάδες ανθρώπους που την επισκέφτηκαν.

Ο λόγος για την έκθεση Ζωγραφικής του Διασελλιώτη, ζωγράφου, Βάϊου Παππά, που εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή και έριξε αυλαία τη Δευτέρα του Δεκαπενταύγουστου.

Τίτλος της έκθεσης “Στο Σταύλο μου”. Ένας τίτλος που συμβάδιζε με πολλά στοιχεία. Αφενός οτι λειτουργούσε σε σταυλική εγκατάσταση που διαμορφώθηκε για την εν λόγω διοργάνωση, αφετέρου γιατί τα έργα του ζωγράφου και πρώην κτηνοτρόφου, ήταν απόλυτα φιλοτεχνημένα με επίκεντρο το κτηνοτροφικό επάγγελμα και την φύση.

Αυτά τα στοιχεία έκαναν τόσο διαφορετική την έκθεση που πραγματικά έκλεψε τις εντυπώσεις και προκάλεσε θαυμασμό και έκπληξη σε όλους έσπευσαν να την θαυμάσουν.

Η έκθεση λειτουργούσε στην τοποθεσία «Αναβρυκά» του Διασέλλου κι εντός της κτηνοτροφικής εγκατάστασης του πρώην κτηνοτρόφου κ. Παππά. Σ’ ένα ασυνήθιστο σημείο για ανάλογες εκδηλώσεις, ωστόσο άρρηκτα συνδυασμένου με την δουλειά του καλλιτέχνη, μιας και πηγή έμπνευσης για τα έργα του, είναι το επάγγελμα του κτηνοτρφόφου, το χωριό του, οι άνθρωποι που πασχίζουν για το μεροκάματο μέσα από την κτηνοτροφία.

Στα έργα του καλλιτέχνη, σύμφωνα με την «Krini Live» αποτυπωνόταν η ζωή και η καθημερινή ενασχόληση του κτηνοτρόφου, η ζωή του χωριού, αλλά ταυτόχρονα και η φύση. Μέσα από τα έργα του προσπάθησε να μεταφέρει τη ζωή και το έργο του αδικημένου κτηνοτρόφου, ο οποίος πασχίζει καθημερινά και όλο το χρόνο να εργάζεται, σε ένα δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον, όπως αυτό της κτηνοτροφίας.

Η επιτυχία της έκθεσης ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς την επισκέφτηκαν πλήθος κόσμου, επισκεπτών και ντόπιων, που μέσα από τα έργα του καλλιτέχνη, γνώρισαν από κοντά άγνωστα στοιχεία της κτηνοτροφικής ενασχόλησης και της καθημερινής ανηφορικής πορείας όλων ασχολούνται με αυτό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.