Λευκό πασπάλισμα στα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας

Σε λευκό φόντο ξύπνησαν οι 18 κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας το πρωί του Σαββάτου, όπου σημειώνονται χιονοπτώσεις  

Στα λευκά ξύπνησαν το πρωί του Σαββάτου οι κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας. Από αργά το βράδυ της Παρασκευής, όπως αναφέρθηκε και από το χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ της «ΚΡΗΝΗ LIVE» άρχισαν οι ασθενείς χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο φάσμα του Δήμου Φαρκαδόνας, δίνοντας την πρόγευση για τις εικόνες που ακολουθήσαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Από τα ξημερώματα του Σαββάτου ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις στο σύνολο της περιοχής Φαρκαδόνας, καθώς επίσης και σε όλο το νομό Τρικάλων. Στην περιοχή μας το ύψος του χιονιού στην πλειονότητα των χωριών αγγίζει περίπου τον πόντο, ενώ σε ορεινές περιοχές μπορεί να συναντούμε και 2-3 πόντους.

Η ασθενής χιονόπτωση συνεχίζεται έως αυτή την ώρα και αναμένεται να συνεχιστεί έως νωρίς το βράδυ. Η θερμοκρασία αυτή τη στιγμή είναι στους 2 Βαθμούς Κελσίου ενώ από το βράδυ αναμένεται παγετός με το θερμόμετρο να αγγίξει τους -8 βαθμούς Κελσίου.  

Από την χιονόπτωση δεν έχουν προκύψει προβλήματα, ωστόσο η προσοχή του Δήμου Φαρκαδόνας είναι στραμμένη στις βραδινές ώερες αλλά κι ως την επόμενη Πέμπτη, όπου θα επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και το θερμόμετρο θα δείξει έως και τους -10 Βαθμούς Κελσίου. Ο Δήμος θα προχωρά σε ρίψεις άλατος προκειμένου να απομακρυνθεί η δημιουργία πάγου.

Φωτό: Βέρα Γαλατσίδη, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος