Λαϊκή Συσπείρωση Φαρκαδόνας: «Τέρμα οι δικαιολογίες και οι υποσχέσεις»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Αφροδίτη Βανακάρα και Νίκος Νταλαρίζος στέκονται στις πλημμύρες του Πηνειού και καλούν τους αγρότες για την ανάπτυξη κοινών  αγώνων για την διεκδίκηση άμεσων αντιπλημμυρικών έργων

Άμεσα μέτρα και έργα για την ανακούφιση των αγροτών της ευρύτερης περιοχής Φαρκαδόνας που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Πηνειού ζητά η δημοτική παράτασης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι, Αφροδίτη Βανακάρα και Νίκος Νταλαρίζος.

Η δημοτικοί παράταξη και οι δημοτικοί σύμβουλοι αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά το θέμα, ζητώντας τις κατάλληλες παρεμβάσεις και την αποζημίωση των αγροτών στο 100% της ζημιάς. Συμπαραστέκονται τους αγρότες, που κάθε χρόνο βιώνουν το ίδιο πρόβλημα εξαιτίας της ανυπαρξίας μέτρων και έργων από την κυβέρνηση και τους τοπικούς άρχοντες των δυο βαθμίδων.

«Για πολλοστή φορά ο δήμος Φαρκαδόνας πλήττεται από τις πλημμύρες και τις καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες. Οι αγρότες της περιοχής, αβοήθητοι από την πολιτεία, βλέπουν τους κόπους τους να καταστρέφονται, καθώς οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών «έπνιξαν» και πάλι χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών.

Τα «ακραία καιρικά φαινόμενα», η χιλιοειπωμένη δικαιολογία, δεν είναι πλέον αρκετή για να καταλαγιάσει την οργή και την αγανάκτηση των αγροτών του δήμου. Δεν φταίει ο καιρός για τα στρέμματα σιτηρών, μηδικής και τις δεντροκαλλιέργειες που καλύφθηκαν με νερά του υπερχειλισμένου Πηνειού, αλλά οι μεγάλες ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα, με ευθύνη της Περιφέρειας, του Δήμου, και φυσικά της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.», συμπληρώνουν σε ανακοίνωση του οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι και προσθέτουν:

«Αν και η περιοχή της Φαρκαδόνας αποτελεί λεκάνη απορροής του Πηνειού, οι εκάστοτε κυβερνήσεις και τοπικές αρχές ακολουθούν διαχρονικά μία πολιτική ελλιπών αντιπλημμυρικών υποδομών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απουσιάζουν τα σύγχρονα αντιπλημμυρικά έργα που θα προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων.

Η πολιτική αυτή, εναρμονισμένη στον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης, προβλέπει ελάχιστα κονδύλια για έργα πραγματικής αντιπλημμυρικής θωράκισης και άλλα εγγειοβελτιωτικά και αποστραγγιστικά μέτρα. Την ίδια ώρα, όμως, μοιράζονται απλόχερα εκατομμύρια ευρώ για έργα και υποδομές που εξυπηρετούν τις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης.».

Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης έρχονται να επισημάνουν κλείνοντας:

«Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δημοτικές αρχές γνωρίζουν το χρόνιο πρόβλημα. Αρκούνται ωστόσο σε κάποιες δηλώσεις συμπόνιας, υποσχέσεις, μεταφορά ευθυνών και την επομένη τα ξεχνούν όλα, μέχρι να έρθει η επόμενη πλημμύρα ή λειψυδρία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Φαρκαδόνας και στην Περιφέρεια δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλει αυτή την κατάσταση, ενώ ζητά και διεκδικεί άμεσα μέτρα και έργα. Συμπαραστεκόμαστε, λοιπόν, στους πληγέντες αγρότες και διεκδικούμε, εκτός από τα απαραίτητα έργα, να καταγράφονται και να αποζημιώνονται άμεσα οι αγρότες στο 100% των ζημιών ενώ να δίνεται από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποζημίωση χαμένου εισοδήματος στους πληγέντες.».