Διεκδίκηση έργων ουσίας που θα θωρακίσουν αντιπλημμυρικά την Φαρκαδόνα

Σε εγρήγορση καλούν τους αγρότες της περιοχής η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη» μετά τις πρόσφατες πλημμύρες του Πηνειού ποταμού

Κάλεσμα προς τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής Φαρκαδόνας να μην δείξουν άλλη ανοχή και αναμονή, ζητώντας αντιπλημμυρικά έργα ουσίας εδώ και τώρα, απευθύνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη». Το κάλεσμα της Ομοσπονδίας προς τους αγρότες έρχεται μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Πηνειού ποταμού, που προέκυψαν το περασμένο Σαββατοκύριακο μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις σε όλο το φάσμα του νομού Τρικάλων και Καρδίτσας.

Όπως αναφέρουν αγροτοσυνδικαλιστές της «Άνοιξης» οι πλημμύρες στο Δήμο Φαρκαδόνας που καταστρέφουν τις καλλιέργειες των αγροτών κάθε χρόνο (δύο και τρεις φορές) υπενθυμίζουν με τον χειρότερο τρόπο τις τραγικές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και της τοπικής διοίκησης που διαχρονικά δεν σκύβουν στο πρόβλημα. Δεν αποτελούν λύση τα λιγοστά έργα και οι όποιοι καθαρισμοί παραποτάμων και ρεμάτων γίνονται.

«Για μια ακόμα φορά στο έλεος των πλημμυρών και της έλειψης αντιπλημμυρικών έργων οι αγρότες της περιοχής του δήμου Φαρκαδόνας. Δικαιολογίες και ψεύτικες υποσχέσεις πάλι, για να κρυφτεί η διαχρονική εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, της σημερινής και των προκατόχων της, αλλά και της τοπικής διοίκησης (περιφέρια – δήμος) που δεν έχουν στην προταιρεότητά τους την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων του δήμου Φαρκαδόνας.», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

«Η Άνοιξη» θεωρεί ότι σήμερα με βάση την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να παρθούν μέτρα και να γίνουν αντιπλλημυρικά και άλλα έργα που θα προστατεύουν ζωές και περιουσίες. Πολιτική βούληση και κονδύλια χρειάζονται.

Οι αγροτσυνδικαλιστές λένε όχι στον εμπαιγμό της κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης, καλώντας τους αγρότες και τους κατοίκους της περιοχής να μην δείξουν άλλη ανοχή και αναμονή στην κοροϊδία. Εδώ και τώρα να διεκδικήσουν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας,άμεση καταγραφή και αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών. Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος όσων έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.


1 σχόλιο

  1. Νάτσινας Ξάνθος
    14/12/2021 στις 14:44

    Οι ηλίθιοι είναι σε λήθαργο,κ όταν έρθουν οι γαλάζιοι κ λοιποί συγγενείς τους, «ξυπνούν» με όνειρα θερινής νυχτός?για να τους ξαναψηφίσουν?