Κυριάρχησε η συγκίνηση στη σχολική γιορτή του Νηπιαγωγείου Φαρκαδόνας (Βίντεο – Φωτο)

Μαθητές του σχολείου αποχαιρέτησαν το σχολείο και την δασκάλα τους Δήμητρα Καλύβα που του χρόνου παίρνει μετάθεση σε σχολείο της Λάρισας, αφήνοντας πίσω της ένα σημαντικό έργο

Σε μια ατμόσφαιρα που σημαδεύτηκε από συναισθήματα χαρμολύπης έπεσε η αυλαία του διδακτικού έτους για τα προνήπια και τα νήπια του νηπιαγωγείου Φαρκαδόνας.

Όπως κατέγραψε αποκλειστικά η «Krini Live» τα νήπια του νηπιαγωγείου Φαρκαδόνας αποχαιρέτησαν το σχολείο και πλέον προετοιμάζονται για την ανεμελιά που προσφέρουν οι καλοκαιρινές διακοπές.

Δασκάλες και νήπια του σχολείου το πρωί της Παρασκευής διοργάνωσαν μια όμορφη γιορτούλα για να αποχαιρετήσουν το σχολείο τους. Το κλίμα, από τη μια ήταν ιδιαίτερα χαρούμενο καθώς τα παιδιά με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, τραγούδησαν, έπαιξαν, πραγματοποιώντας ουσιαστικά μια πρώτη πρόβα των καλοκαιρινών διακοπών, που πρωτεύοντα λόγο θα έχει η ξενοιασιά, η ξεκούραση, το παιχνίδι, μακριά από το πρωινό ξύπνημα και το σχολείο.

Από την άλλη συγκίνηση καθώς εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να αποχαιρετήσουν την τάξη των νηπίων, αφού πλέον τα παιδιά θα μεταπηδήσουν στο δημοτικό, σ’ ένα πιο απαιτητικό περιβάλλον για εκείνα, με μελέτη και περισσότερες υποχρεώσεις.

Συγκινητική δεν υπήρξε μονάχα η στιγμή του αποχαιρετισμού των νηπίων. Εξίσου ίδια υπήρξε η συγκίνηση στον αποχαιρετισμό της δασκάλας των παιδιών και συναδέλφου των εκπαιδευτικών κα Δήμητρα Καλύβα, η οποία εγκαταλείπει την ενεργό εκπαιδευτική δράση μιας και συνταξιοδοτείται.

Τα παιδιά μ’ ένα τραγούδι ήρθαν να πουν αντίο στην δασκάλα τους, να την ευχαριστήσουν για όσα έπραξε εκείνη για τους μαθητές της, την μετάδοση της γνώσης κι όλων των εφοδίων για να συνεχίσουν την μαθητική τους πορεία.

Τις ευχές της προς τους μαθητές για καλό καλοκαίρι μετέφερε μέσω του χαιρετισμού της η διευθύντρια του νηπιαγωγείου, κα Χριστίνα Μπαγιώτη. Η συνδημότισσα εκπαιδευτικός ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη που έδειξαν για μια ακόμη χρονιά στα πρόσωπα των εκπαιδευτικών, ενώ ευχήθηκε στα παιδιά καλό καλοκαίρι και καλή πρόοδο στα νήπια που από το Σεπτέμβρη μεταπηδούν στο δημοτικό σχολείο, σε ένα πιο απαιτητικό περιβάλλον σε σχέση με εκείνο του νηπιαγωγείου.

Τις ευχαριστίες της για την συνεργασία αλλά και όσα προσέφερε στο σχολείο μετέφερε και στη συνάδελφο της, Δήμητρα Καλύβα, που πήρε μετάθεση και από του χρόνου θα διδάσκει σε νηπαγωγείο της Λάρισας, σημειώνοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από το έργο και την προσφορά της κατάφερε να αγαπηθεί, από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.