Οι κυνηγοί της Περιφέρειας Φαρκαδόνας συμβάλλουν στον εμπλουτισμό της πανίδας

Απελευθέρωσαν 40 καμπίσιες πέρδικες, οι οποίες τείνουν προς εξαφάνιση  και από την ευρύτερη περιοχή Φαρκαδόνας, στέλνοντας ταυτόχρονα περιβαλλοντικά μηνύματα

Για πρώτη χρονιά μετά την σύστασή του, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Φαρκαδόνας και Περιχώρων έρχεται να συμβάλει στον εμπλουτισμό της πανίδας στην περιοχή της ακτίνας δράσης του.

Το πρωί της Τρίτης κυνηγοί και μέλη της διοίκησης του τοπικού Οργάνου, παρουσία εκπροσώπων του Δασαρχείου Τρικάλων, της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και θηροφυλάκων, προχώρησαν στην απελευθέρωση καμπήσιων περδικών, που θα συμβάλουν στην αύξηση των πτηνών στην περιοχή. Η εν λόγω κίνηση είχε άκρως περιβαλλοντικό χαρακτήρα και έστελνε μηνύματα, όπως εκείνα της περιβαλλοντικής ευαισθησίας που προάγουν μέσα από τις δράσεις τους οι κυνηγοί. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την νομοθεσία απαγορεύεται το κυνήγι του συγκεκριμένου είδους πτηνού, το οποίο και στην περιοχή της Φαρκαδόνας αλλά και του νομού απειλείται με εξαφάνιση. Ως προς αυτό, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Φαρκαδόνας, στοχεύοντας στον εμπλουτισμό του είδους και στην απομάκρυνση του κινδύνου εξαφάνισης αποφάσισε να προμηθευτεί 40 πέρδικες προκειμένου να συνεχιστεί και αυξηθεί η παρουσία του στην περιοχή της Φαρκαδόνας.

Στην παρούσα φάση η διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Φαρκαδόνας απευθύνει κάλεσμα προς τους συναδέλφους κυνηγούς να μην προχωρούν για διάστημα ενός μηνός σε εκπαιδευτικό κυνήγι, προκειμένου να αποφευχθεί η αναστάτωση των πουλιών τα οποία θα βρίσκονται σε κατάσταση φώλιασης.

Το αμέσως επόμενο διάστημα η διοίκηση του Συλλόγου αναμένεται να απελευθερώσει λαγούς, σε σημεία που θα υποδεχθούν μέσω της μελέτης που θα συντάξει η Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας.