Κώστας Ζαχαριάδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται δίπλα σας τώρα που έσβησαν τα φώτα της δημοσιότητας»

Το Ζάρκο επισκέφτηκε το απόγευμα της Τρίτης ο βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  Κώστας Ζαχαριάδης

Από το Δήμο Φαρκαδόνας ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του βουλευτή και Τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος επισκέφτηκε σεισμόπληκτες περιοχές της Λάρισας και των Τρικάλων κι είχε συναντήσεις με αιρετούς του Δήμου Λαρισαίων, Τυρνάβου, Ελασσόνας και Φαρκαδόνας.

Η περιοδεία του κ. Ζαχαριάδη ξεκίνησε τη Δευτέρα από το νομό Λάρισας, με επισκέψεις σε Τύρναβο, Δαμάσι, Ελασσόνα και Λάρισα, ενώ το απόγευμα της Τρίτης μετέβη στο Ζάρκο επισκεπτόμενος τον οικισμό που έχει στεγάσει τους σεισμοπλήκτους.

Όπως κατέγραψε η «ΚΡΗΝΗ LIVΕ» ο κ. Ζαχαριάδης συνοδευόταν από τον βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκη Παπαδόπουλο, τους πρώην βουλευτές κ.κ. Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστο Σιμορέλη καθώς επίσης και από Τρικαλινά στελέχη του κόμματος.

Στον οικισμό του Ζάρκου που στεγάζει τους αστέγους ενημερώθηκε από διαμένοντες εκεί, αλλά και από κατοίκους που έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό για τα προβλήματα που ταλανίζουν τη κοινότητα. Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι μέχρι στιγμής δεν έχουν ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσουν οι αποκαταστάσεις των ζημιών στις οικίες και στις επιχειρήσεις, δεν έχουν κάποια πληροφορήσει για τις κατεδαφίσεις, ενώ αναφορικά με την χρηματική βοήθεια σημείωσαν ότι τα μόνα χρήματα που έχουν λάβει είναι το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ ενώ δεν γνωρίζουν ακόμη τίποτα για την πίστωση χρημάτων που αφορούν ζημιές μικρής έκτασης και οικοσκευές ποσά της τάξης 600-6.000 ευρώ. Σημείωσαν δε ότι έρχονται αντιμέτωποι με γραφειοκρατία και μεγάλες καθυστερήσεις, ζητώντας την άσκηση πιέσεων ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες.

Την πλήρη υποστήριξη και συμπαράσταση απέναντι στους σεισμοπαθείς εξέφρασε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Κατά τις επισκέψεις μου σε σεισμοπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας διαπίστωσαν τις μεγάλες καθυστερήσεις και την γραφειοκρατία που πάνε πίσω τις διαδικασίες στήριξης των σεισμοπλήκτων. Ως ΣΥΡΙΖΑ ήμασταν από την πρώτη στιγμή κοντά στους σεισμοπαθείς. Θα συνεχίσουμε και τώρα να είμαστε κοντά σας. Τώρα που τα φώτα της δημοσιότητας έσβησαν και πορεύεστε με τα μεγάλα προβλήματα», σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Δεσμεύτηκε ότι ως κόμμα άμεσα θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση μέσω ερωτήσεων προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επίλυση των προβλημάτων.