Κορονοϊός: Στο Ηράκλειο και σε μεταλλικό φέρετρο κηδεύτηκε ο 42χρονος καθηγητής

Κορoνοϊός: Δεν επιτράπηκε η μεταφορά της σορού στη Γερμανία – Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ ανέφερε ότι η τελετή έγινε με απόλυτο σεβασμό στον άτυχο επιστήμονα.Στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου έγινε η ταφή του 42χρονου Γερμανού καθηγητή, Αντρέας Χίλμπολ, που πέθανε λόγω των επιπλοκών που του προκάλεσε ο κορoνοϊός, χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, οι αρχές δεν έδωσαν την άδεια για τη μεταφορά της σορού στη Γερμανία, λόγω των περιορισμών, με αποτέλεσμα η ταφή να γίνει στην Ελλάδα.
Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους έξω από το ΠΑΓΝΗ η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μπορμπουδάκη τόνισε ότι η τελετή ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, με απόλυτο σεβασμό στον επιστήμονα.

Η κ. Μπορμπουδάκη απέκλεισε το ενδεχόμενο ενδονοσοκομειακής λοίμωξης και μίλησε για επιπλοκή που δυστυχώς ευθύνεται για θανάτους υγιών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Επίσης, μετέφερε τις ευχαριστίες της συντρόφου και των γονιών του Γερμανού καθηγητή για την φροντίδα που έτυχε από το προσωπικό του ΠΑΓΝΗ, από την πρώτη στιγμή της νοσηλείας του.

Η πορεία της υγείας των άλλων ασθενών

Στην Κρήτη, η γυναίκα από την Αργεντινή συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου, ενώ ένας άνδρας μεταφέρθηκε από τη ΜΕΘ στην κλινική.

eretikos.gr

KRINI LIVE