Αγωνιούν για το ειδικό βοήθημα εργαζόμενοι και επιχειρήσεις

Το τελευταίο 24ωρο ολοένα και περισσότεροι έρχονται σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους λογιστές τους για να ενημερωθούν ή και να καταθέσουν τις αιτήσεις

Έσπασαν στην κυριολεξία τα τηλέφωνα των λογιστών και των λογιστικών γραφείων από πολίτες που επιθυμούν να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ. Δικαιολογημένα μιας και η καταλυτική ημερομηνία για την κατάθεση των αιτήσεων είναι η 31η Μαρτίου.

Οι λογιστές των Τρικάλων δέχονται το τελευταίο 24ωρο δεκάδες τηλεφωνήματα πελατών τους, είτε για να καταθέσουν την αίτηση, είτε για να πληροφορηθούν αν είναι δικαιούχοι του μέτρου της λήψης του βοηθητικού, χρηματικού ποσού που δίνει η κυβέρνηση σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Πάντα τηλεφωνικά μιας και το τελευταίο δεκαήμερο η εξυπηρέτηση γίνεται χωρίς την φυσική παρουσία των πολιτών στα λογιστικά γραφεία αλλά μονάχα τηλεφωνικά.

Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες και ημέρες λογιστές και φοροτεχνικοί συστήνουν υπομονή και ψυχραιμία ενώ εξέδωσαν και ανακοίνωση μέσω της οποίας σημειώνοντας ότι δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, υπεύθυνα και έγκυρα αν δεν ανακοινωθούν από το υπουργείο όλες οι αποφάσεις που σήμερα βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Παράλληλα λογιστές και φοροτεχνικοί εξηγούν πως αν δεν αποσαφηνιστούν αυτές που ήδη έχουν ληφθεί, καθώς τα λογιστικά γραφεία πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια εκ μέρους των πελατών τους, οφείλουν να γνωρίζουν κατάλληλα τη νέα νομοθεσία.

Πλέον οι λογιστές συμμερίζονται το άγχος και την αίσθηση αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί στους πολίτες και στις επιχειρήσεις. Τους παρακαλούν όμως να τους δώσουν τον αναγκαίο χρόνο, ώστε να λειτουργήσουν σωστά και νόμιμα. Δεν είναι ακόμη δυνατόν να ικανοποιήσουν επαρκώς τις απαιτήσεις για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν για λογαριασμό τους, καθώς εκκρεμούν πολλές αποφάσεις από την πολιτεία.

Σημειωτέον ότι, ο λογιστής μετά από την εγγραφή εξουσιοδότησή του πελάτη για την αναστολή των εργασιών των εργαζομένων και της επιχείρησης του, θα είναι πάντα στο πλευρό τους και θα ενεργεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, πάντα με στόχο το συμφέρον τους.

KRINI LIVE