Κοπιώδεις προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί η ζημιά στη γεώτρηση της Οιχαλίας

Η ζημιά που προέκυψε στην γεώτρηση της Οιχαλίας, η οποία υδρεύει τον οικισμό, είχε ως συνέπεια να διακοπεί για πολλές ώρες η υδροδότηση ενώ η ΔΕΥΑΦ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το ζήτημα και την αυριανή ημέρα

Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλλουν από το πρωί της Τετάρτης υδραυλικοί της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρκαδόνας για να αντιμετωπίσουν την σοβαρή βλάβη που υπέστη η γεώτρηση της Οιχαλίας, από την οποία υδροδοτείται ο οικισμός.
Νωρίς το πρωί, το νερό παρουσίαζε καφέ χρώμα με έντονη περιεκτικότητα άμμου με αποτέλεσμα να κρίνεται σκόπιμη η διακοπή της υδροδότησης σ’ όλο τον οικισμό για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Μέχρι και νωρίς το βράδυ καταβαλλόταν κοπιώδεις προσπάθειες από τα τεχνικά συνεργεία, υπό το συντονισμό του προέδρου της ΔΕΥΑΦ και δημάρχου Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη.
Σύμφωνα με το δήμαρχο η ύδρευση θα αποκατασταθεί το αργότερο μέχρι και τις 9:30 περίπου το βράδυ. Ωστόσο ο δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να μην προβούν σε κατανάλωση νερού, μέχρι και αύριο το πρωί προκειμένου να εξεταστεί εκ νέου η κατάσταση. Σε περίπτωση πάντως που δεν λυθεί το πρόβλημα και το νερό συνεχίζει να παρουσιάζει την ίδια εικόνα και χρώμα, τότε θα εξεταστεί η περίπτωση μεταφοράς νερού από άλλη γεώτρηση.