“Κόμματα και κυκλώματα στον Δήμο Φαρκαδόνας” – του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου

Υποτίθεται ότι στις τελευταίες εκλογές τον Δήμο Φαρκαδόνας τον κέρδισε η Νέα Δημοκρατία, αλλά τώρα τον….κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ (ο Θεός να τους κάνει σοσιαλιστές!), ενώ η Νέα Δημοκρατία (Μεριβάκης, Μπαγιώτης) είναι αντιπολίτευση!

   Μιλάμε για μεγάλο μπέρδεμα. Παράγοντες, παραγοντίσκοι, αχυράνθρωποι και άλλα σκοτεινά πρόσωπα, που συγκροτούν ομάδες σκοτεινών συμφερόντων, χρησιμοποιούν κάθε 4 χρόνια, στις εκλογές, τα κόμματα και τους μηχανισμούς τους για να αρπάζουν…δημοκρατικά την εξουσία.

   Κατόπιν, πού τον…είδατε τον Παναή! Θρονιασμένοι στα όργανα του Δήμου (κυρίως μέσα στην πανίσχυρη Οικονομική Επιτροπή) και με κλειστές ερμητικά τις πόρτες (αν πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο κανείς δημότης και θέσει κάποιο σοβαρό θέμα, είναι υποχρεωμένος να φύγει τρέχοντας! Θα το συζητήσουν και θα λάβουν απόφαση αυτοί μόνοι τους!). Δημότες, χωριά, προβλήματα του τόπου θα τους ξαναδούν μετά από τέσσερα χρόνια. Πάλι στις εκλογές, για να νομιμοποιηθούν…εκλεγόμενοι δημοκρατικά! Και να συνεχίσουν το γνωστό νταραβέρι και αλισβερίσια που δεκαετίες τώρα ζούμε.

   Μάλιστα έχουν το θράσος να βγαίνουν και στα ραδιόφωνα, κανάλια, εφημερίδες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ. και να δημιουργούν μια εντελώς ψευδέστατη εικονική πραγματικότητα που προκαλεί τον γέλωτα στις μικρές μας κοινωνίες. Μάλιστα μέχρι και πρώην Δήμαρχός “μας”, καταδικασμένος και από το ποινικό και από το πολιτικό Εφετείο και αποκλεισμένος διά παντός από τα δημόσια και δημοτικά αξιώματα εμφανίστηκε τελευταία στα ερτζιανά για να μας…νουθετήσει! Έλεος!!!

   Ευθύνες για το Δήμο Φαρκαδόνας έχουν όλες οι μέχρι τώρα Δημοτικές Αρχές. Δεν μασάμε τα λόγια. Τα προβλήματα των 18 χωριών μας -πέρα από τις γενικές αντιλαϊκές πολιτικές- έχουν θεριέψει και λόγω των δημοτικών “αρχόντων” μας. Προβλήματα λειτουργικά, ποιότητας ζωής, περιβαλλοντικά, κοινωνικά, συνοχής του Δήμου και προβλήματα αθλητισμού και πολιτισμού, τα οποία άνθρωποι ανίδεοι, ημιμαθείς και κραυγαλέα φιλάργυροι ούτε καν δύνανται να τ’ αντιληφθούν.

   Η στιγμή είναι ώριμη. Ήρθε η ώρα των πολιτών! Η ώρα της ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! Αυτό το διακρίνουμε και στις 18 τοπικές κοινωνίες μας, οι οποίες ζητούν τον ρόλο τους για το καλό όλων μας -και όχι των λίγων που βλέπουν τη δημοτική εξουσία σαν ένα διαρκές προσοδοφόρο επάγγελμα και εργαλείο ανίερων σκοπιμοτήτων. Όλοι οι παραπάνω νιώθουν την ανάσα μας. Γνωρίζουν ότι στον Δήμο Φαρκαδόνας μετρούν πλέον…μήνες!

   Δημότες, κάτοικοι, αγρότες, εργάτες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, εκπαιδευτικοί, επιστήμονες, άνεργοι, νέοι, γυναίκες των 18 μικρών κοινοτήτων μας, που συγκροτούν τον Δήμο Φαρκαδόνας, μια περιοχή με ιστορία, με δημοκρατικές και αγωνιστικές παραδόσεις, αρχίζουμε τις συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, συζητήσεις, προτάσεις, αποφάσεις για τα καυτά προβήματα του τόπου ΤΩΡΑ, πριν τις εκλογές, μετά τις οποίες θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας από καλύτερη και ισχυρότερη θέση.

   ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΡΚΔΟΝΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΗΔΗ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΗΣΤΡΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ!

Υ.Γ:Στο επόμενο θα αναφερθούμε σε καταστροφές που προκάλεσαν οι μέχρι τώρα Δημοτικές Αρχές στο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον της όμορφης και εξόχως παραγωγικής περιοχής μας.