Κλήρος και λαός της Φαρκαδόνας τίμησε την Παναγία και τους Αγίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις τιμώντας Παναγία και Αγίους, ζητώντας την μεσιτεία τους προς το Θεό

Γιόρτασε η Φαρκαδόνα με τον κλήρο και το λαό της περιοχής να προσέρχεται στον ενοριακό Ναό για να τιμήσει την Παναγία την Γιάτρισσα και τους Αγίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο.

Σύμφωνα με την «Krini Live» οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή της εορτής με την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού προς τιμή των Αγίων Πέτρου και Παύλου στην μνήμη των οποίων είναι αφιερωμένος ο κεντρικός Ιερός Ναός και της Παναγίας της Γιάτρισσας, η εικόνα της οποία φιλοξενείται εντός του Ιερού Ναού.

Σημειωτέον η Εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας, αποτελεί δωρεά του Βαχόφωνου Πολιτιστικού Συλλόγου της Φαρκαδόνας, που ήρθε να την φιλοτεχνήσει και να την προσφέρει ως μέγα προσκύνημα στον ενοριακό ναό της Φαρκαδόνας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελέσεως του Εσπερινού ακολούθησε η Λιτάνευση των Αγίων Εικόνων της Παναγίας καθώς επίσης και των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου σε κεντρικούς δρόμους της Φαρκαδόνας, προς ευλογία της κοινότητας αλλά και των κατοίκων της.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις τιμώντας Παναγία και Αγίους, ζητώντας την μεσιτεία τους προς το Θεό.

Για τη ανάγκη που έχει ο κόσμος να εναποθέτει τις ελπίδες και τα αιτήματα στην Παναγία έγινε αναφορά κατά το Θείο κήρυγμα.

Επίσης έγινε αναφορά στο  παράδειγμα και στο θεάρεστο έργο των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τους οποίους τιμά η ενορία της Φαρκαδόνας, με την αφιέρωση του ναού στην μνήμη τους.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Κοσμάς, ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Θάνος Κούτσικος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φαρκαδόνας, Μιχάλης Μπαγιώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Στεργίου Μπότη, Γιάννης Μέμηλας, Ντίνα Χατζή, Κώστας Κοσμάς, Χρήστος Καραμάνος, Δέσποινα Καπνουτζή Σπήλιου, ο πρόεδρος της κοινότητας Κεραμιδίου, Βασίλης Θεοδώρου κ.α.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί της Τετάρτης με την τέλεση του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ενώ ολοκληρώνονται σήμερα το απόγευμα με την τέλεση του Εσπερινού για την εορτή των Αγίων Αποστόλων και της Παρακλήσεως στην Παναγία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.