ΚΕΡΑΜΙΔΙ: Τιμήθηκε ο Άγιος των Θαυμάτων και πολιούχος του χωριού (φωτο – βίντεο)

Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια αλλά διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια εορτάζεται στο φερώνυμο Ιερό Ναό του χωριού ο Αγιος Χαράλαμπος

«Ὡς στύλος ἀκλόνητος, τῆς Ἐκκλησίας Χριστοῦ, καί λύχνος ἀείφωτος τῆς οἰκουμένης σοφέ, ἐδείχθης Χαράλαμπες…

Ο Άγιος Χαράλαμπος φάνηκε σε όλο το κόσμο σαν στύλος ακλόνητος της εκκλησίας του Χριστού και σαν άσβεστο λυχνάρι που φωτίζει πάντα όλη την οικουμένη. Σε όλον τον κόσμο έλαμψε με το μαρτύριό του, διέλυσε και έσβησε το σκοτάδι της τρέλας, που προκαλούσε η ειδωλολατρία. Γι’ αυτό με το θάρρος της αγιότητάς του παρακάλεσε τον Χριστό για την σωτηρία όλων μας.

Χαρμόσυνα ξεκίνησαν να χτυπούν νωρίς του απογεύματος της Τρίτης οι καμπάνες του ενοριακού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους Κεραμιδίου, προσκαλώντας τους πιστούς να προσέλθουν και να τιμήσουν την Μνήμη του Αγίου.

Όπως κατέγραψε αποκλειστικά η «ΚΡΗΝΗ LIVE» που παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις, το απόγευμα της Τρίτης τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, με τους πιστούς να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

…ἔλαμψας ἐν τῷ κόσμῳ, διά τοῦ μαρτυρίου, ἔλυσας τῶν εἰδώλων, τήν σκοτόμαιναν μάκαρ, διό ἐν παρρησίᾳ Χριστῷ, πρέσβευε σωθῆναι ἡμᾶς.

Οι πιστοί προσκύνησαν την Ιερή Εικόνα του Αγίου που φυλάσσεται εντός του Ναού, γονατίζοντας και εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στον Ιερομάρτυρα Χαράλαμπο, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως προστάτης των πασχόντων από λοιμώδεις νόσους.   

Στο Βίο του Αγίου και στα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη για να αρνηθεί την πίστη του αναφέρθηκε ο εφημέριος του Γριζάνου, π. Βασίλειος Μπραζιώτης, που συνλειτούργησε με άλλους ιερείς χωριών του Δήμου. Μίλησε για τον αποκεφαλισμό του Αγίου, από τον έπαρχο Λουκιανό, υπομένοντας το σκληρό μαρτύριο, μην εγκαταλείποντας την πίστη στο Θεό. Ο Άγιος Χαράλαμπος έχει προκαλέσει πολλά θαύματα σε κατοίκους του Κεραμιδίου, αλλά και όμορων χωριών, τα οποία αναφέρονται ακόμη και σήμερα, ενώ αρκετοί είναι οι πιστοί από όμορα χωριά που καταφθάνουν για να προσκυνήσουν την χάρη του, καθώς είναι η μοναδική εκκλησία στο Δήμο μας που είναι αφιερωμένοι στον Ιερομάρτυρα.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστη ο πρόεδρος του χωριού, Βασίλης Θεοδώρου, ο οποίος μετέφερε τις ευχές στους πιστούς.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται το πρωί της Τετάρτης ανήμερα της εορτής με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.