ΚΕΡΑΜΙΔΙ: Τιμήθηκε ο Άγιος των Θαυμάτων και πολιούχος του χωριού (φωτο)

Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια αλλά διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια εορτάστηκε στο φερώνυμο Ιερό Ναό του χωριού ο Αγιος Χαράλαμπος

«Ὡς στύλος ἀκλόνητος, τῆς Ἐκκλησίας Χριστοῦ, καί λύχνος ἀείφωτος τῆς οἰκουμένης σοφέ, ἐδείχθης Χαράλαμπες…

Ο Άγιος Χαράλαμπος φάνηκε σε όλο το κόσμο σαν στύλος ακλόνητος της εκκλησίας του Χριστού και σαν άσβεστο λυχνάρι που φωτίζει πάντα όλη την οικουμένη. Σε όλον τον κόσμο έλαμψε με το μαρτύριό του, διέλυσε και έσβησε το σκοτάδι της τρέλας, που προκαλούσε η ειδωλολατρία. Γι’ αυτό με το θάρρος της αγιότητάς του παρακάλεσε τον Χριστό για την σωτηρία όλων μας.

Χαρμόσυνα ξεκίνησαν να χτυπούν νωρίς του απογεύματος της Παρασκευής οι καμπάνες του πληγωμένου από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, ενοριακού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους Κεραμιδίου, προσκαλώντας τους πιστούς να προσέλθουν και να τιμήσουν την Μνήμη του Αγίου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις, το απόγευμα της Παρασκευής τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσοστόμου.

…ἔλαμψας ἐν τῷ κόσμῳ, διά τοῦ μαρτυρίου, ἔλυσας τῶν εἰδώλων, τήν σκοτόμαιναν μάκαρ, διό ἐν παρρησίᾳ Χριστῷ, πρέσβευε σωθῆναι ἡμᾶς.

Οι πιστοί προσκύνησαν την Ιερή Εικόνα του Αγίου που φυλάσσεται εντός του Ναού, γονατίζοντας και εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στον Ιερομάρτυρα Χαράλαμπο, να βοηθήσει τους κατοίκους του χωριού να ορθοποδήσουν μετά από την τεράστια καταστροφή που υπέστησαν.   

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται το πρωί του Σαββάτου ανήμερα της εορτής με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.

φωτογραφικό υλικό: Δημήτρης Καραγιάννης

https://www.youtube.com/watch?v=oT_KyOGff-I&feature=youtu.be