Καμίνι η περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας από αργά το πρωί του Σαββάτου

Ξεπέρασε τους 40 Βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο σε ορισμένες περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας κάνοντας την κατάσταση στην κυριολεξία αποπνικτική 

Την πιο ζεστή ημέρα του φετινού καλοκαιριού διανύουν σήμερα οι κάτοικοι του συνόλου Των χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας. Το θερμόμετρο από νωρίς το πρωί του Σαββάτου άρχισε να κινείται ανοδικά με τις μεσημβρινές ώρες η κατάσταση να γίνεται αποπνικτική μιας και το θερμόμετρο στις 2:30 το μεσημέρι έδειχνε σε πολλά χωριά της περιοχής μας του 40 Βαθμούς Κελσίου.

Πρόγευση για το τι θα συναντούσαν το μεσημέρι του Σαββάτου άρχισαν να λαμβάνουν οι Φαρκαδόνιοι από νωρίς το πρωί. Στις 10:30 το πρωί στη Φαρκαδόνα το Θερμόμετρο έδειχνε 33,2 Βαθμούς Κελσίου, στην Οιχαλία 33 Βαθμούς Κελσίου και στους Ταξιάρχες 32,8 Βαθμούς Κελσίου.

Όσο περνούσε η ώρα και βαδίσαμε προς το μεσημέρι το θερμόμετρο σκαρφάλωνε στα ύψη, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την υγρασία έκαναν την ατμόσφαιρα ανυπόφορη. Στα χωριά η κίνηση των πολιτών άρχισε να μειώνεται αισθητά μετά τη 1 το μεσημέρι με τα κλιματιστικά, στην κυριολεξία να παίρνουν φωτιά.

Σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας βρέθηκαν από το πρωί του Σαββάτου το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Οιχαλίας και η Αστυνομία, για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών. Ο δείκτης επικινδυνότητας πολύ μεγάλος, γεγονός που οφειλόταν στον καύσωνα.

Σε ετοιμότητα και το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας, όπου γιατροί και νοσηλευτές, δήλωναν πανέτοιμοι για να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό θερμοπληξιών.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει πτώση από αύριο Κυριακή.