Η βία δεν είναι ποτέ αποδεκτή, ούτε δικαιολογείται

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών πάνω στο σημαντικό ζήτημα της εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, φωτίζει και τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες με πορτοκαλί χρώμα

Κοινωνός του προβλήματος του φαινομένου της Βίας των Γυναικών η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Χρόνια τώρα με τις δράσεις που αναλαμβάνει έρχεται να υποστηρίξει όλες αυτές τις γυναίκες που υποφέρουν με διάφορες μορφές βίας, μεταφέροντας το μήνυμα ότι δεν είναι μόνες, έχουν συμπαραστάτη στο πρόβλημά τους, προκειμένου να ξεπεράσουν τους φόβους τους, να μεταφέρουν τα όσα βιώνουν στις αρμόδιες Υπηρεσίες και Αρχές, για να δοθεί τέλος στο μαρτύριο που ζουν.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών πάνω στο σημαντικό ζήτημα της εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, φωτίζει και τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες με πορτοκαλί χρώμα.

Το πορτοκαλί είναι απλό και ευθύ, όπως και η αντίδραση μας στην βία. Ο πορτοκαλί φωτισμός και των τεσσάρων κτιρίων των Περιφερειακών Ενοτήτων συμβολίζει ένα αύριο πιο αισιόδοξο, όπου η έμφυλη βία θα εκλείπει όπως και ο φόβος από κάθε σπίτι, από κάθε οικογένεια, από κάθε γυναίκα.. Η βία δεν είναι ποτέ αποδεκτή, ούτε δικαιολογείται. Μακάρι να έρθει σύντομα η μέρα εκείνη που δεν θα χρειάζονται τέτοιες δράσεις!