«Έχεις δύναμη. Πάρε την απόφαση. Άλλαξε ζωή»

Διαδικτυακή εκδήλωση διοργανώνει την Παρασκευή το βράδυ η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Βία κατά των Γυναικών  

«Έχεις δύναμη. Πάρε την απόφαση», είναι το θέμα της διαδικτυακής, ανοιχτής στο κοινό συζήτησης που διοργανώνει η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η διαδικτυακή εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής με τους ενδιαφερόμενους πολίτες να έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στο link: https://youtu.be/grNY35GMScU και να την παρακολουθήσουν.

Η εκδήλωση έχει στόχο την ενημέρωση και την παρακίνηση όλων, ώστε να δράσουν ενάντια στο φαινόμενο αυτό και ταυτόχρονα προσπαθεί να στείλει ένα μήνυμα σε αυτές τις γυναίκες: «Έχεις δύναμη. Πάρε την απόφαση. Άλλαξε ζωή».

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο ιατροδικαστής κ. Αναστάσιος Θεοδωρίδης, ο αστυνόμος Β΄ κ. Αθανάσιος Σπανός και ο ψυχοθεραπευτής δρ. Γιώργος Γιαννούσης.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός και η πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Λία Ρογγανάκη. Παρεμβάσεις θα κάνουν τα μέλη της Επιτροπής. Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Ελευθερία και πρόεδρος ΕΤΑΣ Σωτήρης Κέλλας.

Οι διοργανωτές επισημαίνουν σε μήνυμα τους ότι η Βία κατά των Γυναικών υπάρχει και αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα, που συμβαίνει σε όλες τις κοινωνίες και σε όλους τους πολιτισμούς. Υπάρχουν γυναίκες που ζούνε μια κόλαση κλεισμένες στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους.

Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που μας αφορά όλους, καλώντας τους πάντες να ενημερωθούν και να δράσουν ατομικά και συλλογικά.