Η Πηνειάδα υποδέχτηκε τον Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο για την τέλεση της Παρακλήσεως στη Θεοτόκο

Επισκέψεις στην Περιφέρεια του νομού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης ενόψει της Μεγάλης  γιορτής του Δεκαπενταύγουστου

Από την Πηνειάδα άνοιξε το κύκλο των επισκέψεων σε κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσόστομος. Ενόψει της μεγάλης γιορτής του Δεκαπενταύγουστου, του Πάσχα του καλοκαιριού, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας επισκέφτηκε το χωριό της Πηνειάδας όπου είναι αφιερωμένος στην Παναγία ο ενοριακός Ναός. Όπως κατέγραψε αποκλειστικά η «Krini Live» ο κ.κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Ιερά Παράκληση στη Θεομήτωρ συμπροσευχόμενος με ιερείς της περιοχής.

Λίγο μετά το πέρας της Παρακλήσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μίλησε στους πιστούς, κατοίκους του χωριού, προτρέποντας να προσεύχονται καθημερινά στην Παναγία, που σκεπάζει με τον Οίκο της την Πηνειάδα, προσφέροντας ελάφρυνση στο πόνο, ελπίδα, αλλά και ευλογία σε όσους την επικαλούνται.

Δεν παρέλειψε επίσης να παροτρύνει τους πιστούς τις επόμενες ημέρες μέχρι και το Δεκαπενταύγουστο να συμμετέχουν στις Παρακλήσεις, γονατίζοντας μπροστά στην Εικόνα της Θεομήτορος, Δοξάζοντας το όνομα της, καταθέτοντας αιτήματά του. Κι αυτή ως καλή Μητέρα, κι όπως πράττει κάθε μητέρα για τα παιδιά της θα σπεύσει να προωθήσει στο Σωτήρα Θεό και θα μεσιτεύσει για όλους τους Χριστιανούς. Στην διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο του εφημέριου του ναού, ο οποίος διακρίνεται για την ταπεινότητα και την εργατικότητα.

Τέλος να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες ο Σεβασμιώτατος θα επισκεφτεί κι άλλα χωριά του Δήμου μας, όπου υπάρχουν αφιερωμένοι Ναοί στην Θεοτόκο.