Η Φαρκαδόνα θα τιμήσει τον Άγιο Νικόλαο

Και την φετινή χρονιά θα αναβιώσει το έθιμο της μεταφοράς της Ιεράς Εικόνας του Αγίου πάνω σε άλογα, όπως γινόταν κατά το παρελθόν από γηραιότερες σήμερα ηλικίες

Τις προσευχές τους στον Άγιο Νικόλαο θα ενώσουν οι Φαρκαδόνιοι και οι κάτοικοι των όμορων χωριών κατά τον εορτασμό της Ανακομιδής των Λειψάνων του, που η Εκκλησία τιμά στις 20 Μαΐου.

Για μια ακόμη χρονιά οι Φαρκαδόνιοι θα μεταβούν στη θέση Ρουμάνι της Φαρκαδόνας, σε ένα ιδιαίτερα όμορφο, φυσικό τοπίο, στις όχθες του Πηνειού ποταμού, θέση στην οποία βρίσκεται το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου. Το απόγευμα του Σαββάτου, την παραμονή της εορτής θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός , μετ΄ αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος.

Ωστόσο το ενδιαφέρον εστιάζεται την επομένη ανήμερα της εορτής, όπου μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία αναμένεται να αναβιώσει ένα έθιμο αυτό της μεταφοράς της Εικόνας του Αγίου πάνω σε άλογα.

Το έθιμο επανήλθε μετά από χρόνια χάρη στις προσπάθειες που κατέβαλε ο ιερέας της Φαρκαδόνας π. Αθανάσιος Κούτσιας.

Η πομπή θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί από το εξωκλήσι του Αγίου με την Εικόνα να μεταφέρεται πάνω σε άλογα με κατεύθυνση το χωριό και εναπόθεση αυτής στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Θα ακολουθήσει δέηση προς τον Άγιο.

Το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία της Φαρκαδόνας στα πλαίσια του εορτασμού έχει προγραμματιστεί πολιτιστική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν χοροί από τα χορευτικά σύνολα του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας.