Γνωριμία με την μέλισσα και το μέλι για τα παιδιά της Φαρκαδόνας και των όμορων χωριών

Πολλά από τα παιδιά γεύονται το πεντανόστιμο μέλι που παράγουν τοπικοί μελισσοκόμοι της περιοχής μας, ωστόσο λίγα από αυτά λόγω της μικρής ηλικίας γνωρίζουν πως παράγεται.

Σε αυτό το κομμάτι της γνώσης και της ενημέρωσης έρχονται να συνεισφέρουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης και η εταιρεία Simple που θα διοργανώσουν δράσεις ενημέρωσης των παιδιών και θα σχετίζονται με την δημιουργική απασχόληση της μέλισσας.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 12:30 το μεσημέρι στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου στο πρώην δημοτικό σχολείο.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

Αφήγηση του παραμυθιού “Σούλα η Μελισσούλα” της Εκπαιδευτικού – Συγγραφέα Ευαγγελίας Γραμμένου.

Παρουσίαση της δράσης από εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης.

Ομιλία για τη διατροφική αξία του μελιού από τον Διατροφολόγο Μπάμπη Λαϊόπουλο.

Εργαστήρια για παιδιά 5-7 χρόνων, ζωγραφική 6-9 χρόνων, χειροτεχνία – κατασκευή μέλισσας, 9-12 χρόνων, χειροτεχνία – κατασκευή κυψέλης, 12+ χρόνων δομικά χαρακτηριστικά κυψέλης.

Επίδειξη εξαγωγής και επεξεργασίας μελιού από τον μελισσοκόμο κ. Δημήτρη Παππά.

Διαδραστική παρουσίαση για τη “Νοημοσύνη του Σμήνους” από την εταιρεία Simple. Τραγούδι από την παιδική χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας.

Στην εκδήλωση που θα ολοκληρωθεί στις 3:30 το μεσημέρι θα υπάρχουν οι κάτωθι συνοδευτικές δράσεις:

Έκθεση έργων από τον σύλλογο “ΑΜΦΙΩΝ” με θέμα σχετικό με τη φύση. Θεματικός στολισμός σε ένα μέρος του χώρου από την Έλενα Θεοδώρου.

Παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών για ανακούφιση από τον πονόλαιμο (νερό, μέλι, λεμόνι – μέλι, κανέλα, κουρκουμάς – κρεμμύδι, μέλι).

Παρουσίαση και διανομή σποροβομβών στους επισκέπτες από μαθητές του ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας. Κέρασμα παραδοσιακού εδέσματος ΛΑΓΓΙΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ .