Γιόρτασε το εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων στην Κρήνη

Κάτοικοι κάθε ηλικίας προσευχήθηκαν στην θαυματουργό Εικόνα που φυλάσσεται εντός της Εκκλησίας

Με τη δέουσα θρησκευτική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια οι κάτοικοι της Κρήνης τίμησαν το διήμερο Σαββάτου και Κυριακής τη γιορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

Στο μικρό εξωκλήσι που βρίσκεται εντός του κοιμητηρίου του χωριού τελέστηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή αρκετών πιστών.

Πιστοί κάθε ηλικίας έσπευσαν να προσευχηθούν στους Αγίους και να προσκυνήσουν την θαυματουργό Εικόνα, που φυλάσσεται εντός του Ναού.

Προσευχήθηκαν για υγεία, εναποθέτοντας τις ελπίδες και τα αιτήματά τους στη Θαυματουργή Εικόνα των Αγίων.

Δυο Αγίων που έχουν ταυτιστεί με την Ιατρική, καθώς ασκούσαν το λειτούργημα χωρίς να δέχονται ανταλλάγματα για τις υπηρεσίες τους κι αυτός είναι ο λόγος που καλούνται Ανάργυροι. Στον Ιερό Ναό που έχει ταυτιστεί με τους κατοίκους,  χάρη στη θαυματουργό δράση της Εικόνας τελέστηκε Μέγας Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Η Εικόνα των Αγίων Αναργύρων πολλές φορές κατά το παρελθόν έχει ληφθεί σε οικίες κατοίκων του χωριού που βρέθηκαν στο κρεβάτι του πόνου εν ασθενεία, όπου με τη θαυματουργό δράση ξεπέρασαν τα προβλήματα Υγείας. Αρκετές ήταν και οι περιπτώσεις ψυχοραγούντων που με την έλευση της Εικόνας στα σπίτια τους, παρέδιδαν εν Κυρίω το Πνεύμα τους.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το πρωί της Κυριακής με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.