Γιώργος Τσιάκαλος: Αναγκαιότητα  η υλοποίηση έργων σε όλο το φάσμα του νομού αναφέρει   

Στην αναγκαιότητα της υλοποίησης μικρών και μεγάλων έργων σε όλο το φάσμα του νομού αναφέρεται ο εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσιάκαλος. Μετά από επισκέψεις που πραγματοποίησε στις τέσσερις γεωγραφικές ενότητες του νομού και της ενημέρωσης που δέχτηκε από θεσμικούς ο κ. Τσιάκαλος αναφέρεται αναλυτικά στα αναγκα΄λια έργα.

Συγκεκριμένα:

1) Στον δήμο Τρικκαίων πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης. Αυτό απαιτεί την κατασκευή επιπλέον θέσεων πάρκινγκ έξω από τον ιστό της πόλης χωρίς επιβάρυνση για τους πολίτες.

Είναι επίσης αναγκαίο η συγκομιδή των σκουπιδιών να γίνεται με σύγχρονες μεθόδους όπως με την υπογειοποίηση των κάδων κάτι που θα δώσει και μια άλλη εικόνα αλλά και ποιότητα ζωής στην πόλη μας.

Παράλληλα είναι αναγκαίος ο εκσυγχρονισμός της αστικής συγκοινωνίας αλλά και των δρόμων της πόλης με την απαραίτητη προσθήκη ποδηλατόδρομου σε όλες τις περιοχές.

2) Στον δήμο Καλαμπάκας που είναι ένας από τους κατεξοχήν τουριστικούς δήμους της περιοχής λόγω και του παγκοσμίου φήμης φυσικού μνημείου των βράχων των Μετεώρων, απαιτείται ένας στρατηγικός σχεδιασμός περαιτέρω προβολής της περιοχής για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συνδυασμό θρησκευτικού και αγροτικού τουρισμού με υποδομές αυξημένων προδιαγραφών αντίστοιχες άλλων χωρών που κάνουν χρήση αυτού του είδους τουρισμού.

Σε ότι αφορά τα τεχνικά έργα η περιοχή έχει ανάγκη από ένα δημοτικό κολυμβητήριο, από ένα σύγχρονο πνευματικό κέντρο που θα στεγάσει πολλές πολιτιστικές υπηρεσίες και δράσεις αλλά και μια σειρά μικρότερων έργων όπως το φράγμα Κερασούλας, η συντήρηση του οδικού άξονα προς Καλογριανή Παλαιοχώρι και Χρυσομηλιά, η κατασκευή σύγχρονου δικτύου ύδρευσης στην περιοχή των Χασίων, η αξιοποίηση της λίμνης του Λογγά κ.ά.

3) Στον δήμο Πύλης πρέπει να ολοκληρωθεί το φράγμα της πύλης που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα στην περιοχή. Παράλληλα είναι σημαντικό να υπάρξει ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο έτσι ώστε να μην αδειοδοτείται προς χρήση στην ορεινή περιοχή της Πύλης η κατασκευή αιολικών πάρκων. Η τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο της Πύλης θα προκαλέσει μεγάλη οικολογική καταστροφή και ως εκ τούτου είναι δίκαιο το αίτημα των πολιτών να  αποτραπεί η εγκατάσταση τους.

4) Στον δήμο Φαρκαδόνας προέχει η ολοκλήρωση του φράγματος Νεοχωρίτη που θα εξασφαλίσει την άρδευση 30.000 στρεμμάτων περίπου, του φράγματος Γριζάνου αρδευτικής δυναμικής 1.000 στρεμμάτων περίπου, η εγκατάσταση σύγχρονων ομβρυοδεξαμενών στο Διάσελο αλλά και η ολοκλήρωση των κατοικιών των σεισμοπαθών σε Ζάρκο και Πηνειάδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.