Φώτης Κουβέλης: «Η χώρα μας βρίσκεται σε μια γεωγραφική θέση, όπου απαιτείται να έχουμε ισχυρό στρατό»

Ολοκληρώθηκε αργά το πρωί της Παρασκευής η περιοδεία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη με επίσκεψη στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών

Την διαπίστωση ότι η χώρα διατηρεί στρατιωτική δύναμη ικανή να προασπίζει την εδαφική της ακεραιότητα και εθνική της ανεξαρτησία επεσήμανε κατά την επίσκεψή του στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φώτης Κουβέλης.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του αναπληρωτή υπουργού υπήρξε η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών. Στην ΣΜΥ, τον κ. Κουβέλη υποδέχτηκαν ο Αρχηγός του ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο διοικητής της Σχολής, Ταξίαρχος Δημοσθένης Κωστόπουλος, ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χρήστος Σιμορέλης, καθώς και στελέχη της.

Ο κ. Κουβέλης ξεναγήθηκε στους χώρους της Σχολής, στο Στρατιωτικό Μουσείο, αλλά και στο Βρεφονηπιακό Σταθμό που φιλοξενούνται παιδιά στρατιωτικών ενώ λίγο πριν συμμετείχε σε σύσκεψη στελεχών. Ο ίδιος εξήρε το έργο και την προσφορά της ΣΜΥ, την οποία χαρακτήρισε ως «το φυτώριο των Μόνιμων Υπαξιωματικών». Μίλησε για την απόφαση του υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο με πλήρη με πλήρη συνείδηση του πολύπλευρου ρόλου του υπαξιωματικού καθιέρωσε την τριετή διάρκεια σπουδών στη ΣΜΥ, με στόχο αφενός την εμπέδωση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού προγράμματος, και αφετέρου την αναβάθμιση της στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, ώ­στε ο σύγ­χρο­νος Υ­παξιω­μα­τι­κός να διαμορφωθεί στο πρότυπο  του «Ά­ρι­στου Μόνιμου Υπαξ­ιωματικού», και να αποτελεί, τη σπονδυλική στήλη του στρατεύματος.

«Η χώρα μας βρίσκεται σε μια γεωγραφική θέση, όπου απαιτείται να έχουμε ισχυρό στρατό. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται συνεχώς να εκσυγχρονίζουμε το πρότυπο των Ενόπλων Δυνάμεων, έτσι ώστε να καθίσταται σύγχρονο, πιο ισχυρό και πιο ευέλικτο, δίνοντας προτεραιότητα όχι μόνο στους εξοπλισμούς, αλλά στη μόρφωση και την εκπαίδευση του προσωπικού μας.», τόνισε απευθυνόμενος σε σπουδαστές, στελέχη και προσωπικό, ο κ. Κουβέλης.

Ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε παράλληλα για το έργο και την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινωνία, μη παραλείποντας να κάνει αναφορά στο παρόν και στις δυσκολίες που βίωσε η χώρα μας.

«Ξεπερνάμε την κρίση και το 2018 θα είναι κομβικό έτος. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, διατηρώντας υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα συνεισφέρουν ταυτόχρονα στο προαναφερόμενο αποτέλεσμα μαζί με τον υπόλοιπο Ελληνικό λαό, ο οποίος έχει υποβληθεί σε θυσίες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν ταυτόχρονα και βασική πηγή παροχής κοινωνικού έργου. Βρίσκονται δίπλα στον Έλληνα πολίτη και με πλήθος δράσεων συμβάλουν  στην διαχείριση των ζητημάτων που προέκυψαν από τις αυξημένες προσφυγικές ροές,  στην έρευνα και διάσωση, στις αεροδιακομιδές,

στην πρόληψη και καταστολή δασικών πυρκαγιών, στην υγειονομική υποστήριξη κατοίκων κ.α.», πρόσθεσε αργότερα.

Κλείνοντας ο κ. Κουβέλης κάλεσε τους σπουδαστές να καλλιεργήσουν το αγνό στρατιωτικό πνεύμα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθούν στις μεγάλες προσδοκίες που εναποθέτει σε εκείνους η πατρίδα.