Φόρος τιμής στους αγωνιστές του Υψώματος 731

Στο έπος των αγωνιστών – υπερασπιστών του Υψώματος 731 χωράνε μέσα όλα… οι ήρωες, η λευτεριά, η Ελλάς, ολόκληρος διαχρονικά ο Ελληνισμός. Όσα συνέβησαν στο Ύψωμα 731 δεν αποτελούν ένα τυχαίο επεισόδιο του πολέμου του ΄40, αλλά συνιστούν σταθμό-ορόσημο, ιστορικού μεγέθους, όπως η μάχη στο Καλπάκι και στην Πίνδο, που μαζί αποτελούν μοναδικά παραδείγματα του ελληνικού ιδεώδους, του αμύνεσθαι περί πάτρις και της ελευθερίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων τίμησε και φέτος με τον δέοντα σεβασμό και την αρμόζουσα επισημότητα  τη μνήμη των Μαχητών του 5ου Συντάγματος στο Ύψωμα 731.

Το πρωί της Πέμπτης στο χώρο που έχει ανεγερθεί το μνημείο τελέστηκε εκδήλωση με κατάθεση στεφάνων από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη, και φορείς της περιοχής.

«Οι ήρωες που έδωσαν τον τιτάνιο αγώνα στο ύψωμα 731, καθώς και σε όλη την αμυντική τοποθεσία του 5ου Συντάγματος, κάθε τέτοια μέρα, όπως η σημερινή, προβάλλουν μπροστά μας τα ιδανικά που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα από την αρχαιότητα και αυτά είναι: η αγάπη για την ελευθερία, η μεγαλοψυχία, το φιλότιμο, η αξιοπρέπεια, η συνέπεια στην εκτέλεση του καθήκοντος, το χρέος απέναντι στην Ιστορία η αγάπη στον Θεό και την πατρίδα.», τόνισε ο κ. Μιχαλάκης και πρόσθεσε:

«Ο Ελληνισμός γιορτάζει. Γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου 1940 και στέλνει μήνυμα ενότητας του Έθνους μας σε όλη την Οικουμένη.

Τιμούμε όλους εκείνους τους Ήρωες που θυσίασαν την ζωή τους, που πολέμησαν για την Ελευθερία, που αντιστάθηκαν στον φασισμό και τον ναζισμό. Ημέρα Μνήμης, ημέρα Εθνικής Υπερηφάνειας, ημέρα Νίκης για την χώρα που γέννησε την Δημοκρατία.

Γιορτάζουμε την Εθνική Επέτειο και με οδηγό το ένδοξο παρελθόν μας, βαδίζουμε στο μέλλον. Οραματιζόμαστε, δημιουργούμε, προχωράμε μπροστά. Για μια καλύτερη Ελλάδα, που στα χνάρια της ένδοξης ιστορίας της θα γράψει νέες λαμπρές σελίδες.

Με μπροστάρη τη νεολαία μας, θεμελιώνουμε το αύριο της Πατρίδας μας, και όλοι μαζί βαδίζουμε όλο εμπρός, όλο ψηλά!».

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Παρασκευή με την διεξαγωγή της Μαθητικής και Στρατιωτικής παρέλασης στις 12 το μεσημέρι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.