Φασολάδα και λοιπά σαρακοστιανά θα διανεμηθούν στα 18 χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας

Καθαρά Δευτέρα κάτοικοι και επισκέπτες των 18 οικισμών του Δήμου θα γευτούν την πατροπαράδοτη φασολάδα που θα παρασκευαστεί και θα προσφερθεί στο κοινό

Με τον πατροπαράδοτο τρόπο που όλοι έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια αναμένεται να τιμήσει την Καθαρά Δευτέρα ο Δήμος Φαρκαδόνας.

Από όλο το σκηνικό δεν θα λείπει η προσφορά σαρακοστιανών εδεσμάτων τα οποία θα τα προσφέρει ο Δήμος Φαρκαδόνας στις τοπικές κοινότητες και θα παρασκευαστούν από κατοίκους, Συλλόγους και θα προσφερθούν στους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Την Καθαρή Δευτέρα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα θα οργανωθούν εκδηλώσεις με παραδοσιακή φασολάδα και νηστίσιμα γιορτάζοντας τα κούλουμα καθώς και καρναβαλικές εκδηλώσεις από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.

Ήδη ο Δήμος Φαρκαδόνας έχει προετοιμαστεί και θα προμηθευτεί τα απαραίτητα είδη τα οποία στην συνέχεια θα προσφέρει στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για να μαγειρευτούν και να διανεμηθούν στους κατοίκους.

Στα χωριά που δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον για την παρασκευή της φασολάδας, το φαγητό και τα λοιπά εδέσματα θα υλοποιηθούν με μέριμνα του δημάρχου Φαρκαδόνας και του Δήμου και θα μεταφερθούν στις τοπικές κοινότητες για να διανεμηθούν στους κατοίκους.