Φαρκαδόνιες διακρίσεις στο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Πυθαγόρας»

Ο Πέτρος Ιωαν. Οικονόμου διακρίθηκε στο Διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρίας Ελλάδας και αναμένεται να βραβευτεί σε ειδική εκδήλωση το ερχόμενο Φθινόπωρο

Λίγο πριν το κλείσιμο των σχολείων στο πλαίσιο των προστατευτικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, η Μαθηματική Εταιρία Ελλάδος και τα παραρτήματα αυτής διοργάνωσαν τον Μαθηματικό Διαγωνισμό «Πυθαγόρας» για να τιμηθούν τα 100 χρόνια από την ίδρυση της. Ο διαγωνισμός αφορούσε μαθητές του δημοτικού αλλά και του γυμνασίου και στόχευε οι μαθητές να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα και σκέψη καθώς επίσης να αναγνωρίσουν τη σημασία των Μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν και αρκετοί Φαρκαδόνιοι μαθητές, μεταξύ αυτών και αρκετοί που έλκουν την καταγωγή τους από το Δήμο Φαρκαδόνας, αλλά διαμένουν σε άλλες περιοχές της χώρας λόγω της επαγγελματικής ενασχόλησης των γονιών τους. Ένας από αυτούς και ο Πέτρος Οικονόμου του Ιωάννη (γιός του ιδιοκτήτη των Ζαχαροπλαστείων Οικονόμου, Γιάννη Οικονόμου), μαθητής του 44ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Ο 11χρονος μαθητής με τις Μαθηματικές του ικανότητες, αλλά και τις γνώσεις και τα εφόδια που του μετέφεραν οι δάσκαλοι του στο σχολείο, «ακόνισε» το μυαλό του και κατάφερε να δώσεις λύσεις σε όλα τα μαθηματικά προβλήματα που περιλαμβανόταν στο διαγωνισμό. Διακρίθηκε στο διαγωνισμό που διεξήχθη στις 15 Φεβρουαρίου του 2020 και πλέον αναμένεται να βραβευτεί μαζί με πολλούς άλλους συμμαθητές του το ερχόμενο Φθινόπωρο σε ειδική εκδήλωση.

Μπράβο στον Πέτρο, Μπράβο σε όλα τα παιδιά που είτε διακρίθηκαν είτε όχι.

KRINI LIVE