Ακυρώνουν τα εισιτήρια οι ομογενείς του εξωτερικού

Ένα ιδιαίτερο μεγάλο ποσοστό κατοίκων χωριών του δήμου Φαρκαδόνας που διαμένουν σε χώρες του εξωτερικού ακυρώνουν τα εισιτήρια που είχαν κλείσει για το καλοκαίρι

Σε χώρες του εξωτερικού βρίσκεται το 25% των δημοτών του δήμου Φαρκαδόνας με το μεγαλύτερο μέρος να ζει και να εργάζεται στην Γερμανία και την Ολλανδία. Οι περισσότεροι εξ αυτών προετοιμαζόταν από το χειμώνα για την επιστροφή στους γενέθλιους τόπους κατά την καλοκαιρινή άδεια. Μηνιαία επίσκεψη που προγραμματιζόταν από τα μέσα Ιουνίου έως και το τέλος Αυγούστου.

Ο κορονοϊός ωστόσο άλλαξε τα δεδομένα. Η πανδημία έφερε εμπόδια στις επισκέψεις των συνδημοτών μας που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό ένα από αυτά των κλειστών συνόρων που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξουν από την άλλη ο φόβος διασποράς του νέου κορονοϊού που ευθύνεται για το θάνατο πολλών ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα δυο αυτά γεγονότα ώθησαν πολλούς από τους συνδημότες μας να προχωρήσουν σε μαζικές ακυρώσεις εισιτηρίων προς την Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως εκτιμάται ένα ποσοστό της τάξης του 80% περίπου το φετινό καλοκαίρι δεν θα μεταβεί σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας, πολύ δε στην Οιχαλία, που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πίτας, για να διανύσει τις καλοκαιρινές διακοπές. Τα μηνύματα που στέλνουν στους δικούς τους ανθρώπους οι διαμένοντες σε χώρες του εξωτερικού είναι σαφείς. Αναφέρουν πως δεν θέλουν να επισκεφτούν την χώρα και τους συγγενείς τους, αφενός να μην θέσουν σε κίνδυνο τις δικές τους ζωές, αφετέρου να μην θέσουν σε περιπέτειες την υγεία δικών τους ανθρώπων και δη των ηλικιωμένων. Εξάλλου και σε περιπτώσεις που θα μεταβούν στην Ελλάδα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα πρέπει να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό, προκειμένου να νιώθουν ασφαλείς οι ίδιοι και οι συγγενείς τους.

Βέβαια υπάρχουν και αρκετοί, οι οποίοι αναμένουν να ανοίξουν τα σύνορα προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα για να διευθετήσουν υποχρεώσεις που είχαν προγραμματίσει. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι εκφράζουν την αγωνία τους για το πότε θα συμβεί αυτό, ενώ αναμένεται να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να μην θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους αλλά και των συγγενικών τους προσώπων.

KRINI LIVE