Ευχαριστίες του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας για την επιτυχημένη διοργάνωση του Σαββάτου

ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

Τις ευχαριστίες της σε όσους συνέβαλαν στην πρόσφατη διοργάνωση του περασμένου Σαββάτου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, μεταφέρει η διοίκηση του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας.

Η εκδήλωση που κάλυψε αποκλειστικά η «KriniLive» σημείωσε μεγάλη επιτυχία στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ζωής και πρόληψης στην οποία θα πρέπει να καταφεύγουν όλες οι γυναίκες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας έχει ως εξής:

«Με το ηχηρό μήνυμα: “ΜΑΘΕ ΠΡΟΛΑΒΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ” του φορέα “ACT4V – Εν Δράση” Τρικάλων και τον συμβολικό φωτισμό του Δημαρχείου Φαρκαδόνας με ροζ χρώμα, το χρώμα της χαράς και της αισιοδοξίας, ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κα Ειρήνη Κακαϊτσα και τις υπεύθυνες κυρίες του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας τιμήσαμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού διοργανώνοντας περίπατο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στις 29 Οκτωβρίου 2022 στη Φαρκαδόνα.

Η δράση είχε ως σκοπό τη συνέχιση των δράσεων που πραγματοποιήσαν η ACT4V – Εν Δράση Τρικάλων και του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του Μαστού “Αλμα Ζωής” Πατρών τον μήνα Οκτώβριο.

Το πλαίσιο της δράσης αφορούσε την ενημέρωση των γυναικών για τη σημασία της πρόληψης μέσω της μαστογραφίας και της ψηλάφησης του μαστού σε τακτά χρονικά διαστήματα καθώς και να ενημερώσει για το εθελοντικό έργο που προσφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο του Μαστού “Άλμα Ζωής”, από το 1988, βοηθώντας εκατοντάδες γυναίκες από όλη την Ελλάδα.

Οι βασικοί άξονες λειτουργίας του Συλλόγου είναι η ενημέρωση για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου, η οργανωμένη αλληλοβοήθεια, η ενδυνάμωση και η ψυχοκοινωνική στήριξη των ασθενών με καρκίνο μαστού.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του Συλλόγου μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.almazois.gr για την άμεση ή έμμεση στήριξή σας.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε: – όλες τις γυναίκες – μέλη και μη του συλλόγου, για την οικονομική ενίσχυση προς το Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών ‘Αλμα Ζωής” Πάτρας, αγοράζοντας τα ροζ μπλουζάκια του Συλλόγου, καθώς και για τη συμμετοχή τους. – τις υπεύθυνες κυρίες του φορέα “ACT4V – Εν Δράση” Τρικάλων για τη συνεργασία. – τις γυμνάστριες του Συλλόγου Γυναικών, κα Βίκη Κούμπου και κα Αφροδίτη Χαχόπουλου, οι οποίες μας ξεσήκωσαν και γυμναστήκαμε για λίγο, τονίζοντας ότι η υγεία μας ξεκινάει από την άθληση. – τις εκπροσώπους των συλλόγων: τον Μουσικό Σύλλογο Φαρκαδόνας «ο Αμφίων», τον Βλαχόφωνο Σύλλογο Φαρκαδόνας, τον Σύλλογο Γυναικών Οιχαλίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρήνης για τη συμμετοχή τους. – την σύζυγο του Δημάρχου Φαρκαδόνας κα Ευαγγελία Αγναντή και την κόρη του Μαρία για την παρουσία τους και τα υπέροχα γλυκίσματα που μας προσέφεραν και – τον κ. Θοδωρή Λακιάρα με το “Κρηνη Live” για το οπτικοακουστικό υλικό και την προβολή της δράσης μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο τέλος της εκδήλωσης συζητήσαμε και προτείναμε δράσεις στα πλαίσια της ενημέρωσης, της πρόληψης και της αντιμετώπισης για θέματα υγείας που θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε στο προσεχώς μέλλον.

Πραγματικά, η ανταπόκριση όλων όσων βρέθηκαν στην μικρή αυτή δράση ήταν συγκινητική, ωστόσο πιο ενθαρρυντικό είναι το τόσης μεγάλης σημασίας μήνυμα που ακούστηκε ό,τι η πρόληψη σώζει ζωές. Σας παρακαλούμε, ας μην το ξεχνάμε ..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.