Έσμιξαν μετά από 36 χρόνια για να θυμηθούν τα μαθητικά χρόνια

Απόφοιτοι του ’82 του δημοτικού σχολείου Παναγίτσας συναντήθηκαν στο δημοτικό σχολείο του χωριού φέρνοντας στην μνήμη τους τα παιδικά χρόνια

Η φιλία δεν σβήνει ποτέ, παρά το πέρασμα των χρόνων, ειδικά όταν αυτή κρατά από σχολική περίοδο.

Τι κι αν τους ανθρώπους τους χωρίζουν οι αποστάσεις…τι κι αν, ο νους βαραίνει από τα προβλήματα και τα άγχη της καθημερινότητας. Υπάρχουν στιγμές που οι θύμησες επιστρέφουν για τους για τους ανθρώπους που συγκαταλέγεις στα στενά σου πρόσωπα.

Περίσσεψαν η συγκίνηση και η νοσταλγία για τα ανέμελα μαθητικά χρόνια και μετέπειτα εφηβικά, στην συνάντηση που διοργάνωσαν οι απόφοιτοι του 1982 του δημοτικού σχολείου Παναγίτσας. Οι σημερινοί 49αρηδες γεννήθηκαν το 1970 και λίγα χρόνια αργότερα φοίτησαν στο δημοτικό σχολείο της Παναγίτσας, σε ένα από τα μικρότερα διδακτήρια του Δήμου Φαρκαδόνας, το οποίο σήμερα συγχωνεύτηκε με της Φαρκαδόνας.

Δημοτικό Σχολείο Παναγίτσας 1976 αναμνηστική φωτογραφία των μικρών μαθητών με τη δασκάλα τους κα Μαριάνθη Θεοχαρούλα

Η συνάντηση των πρώην συμμαθητών αρχικά ορίστηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου. Σε ένα σημείο που πέρασαν 6 χρόνια της παιδικής τους ζωής, τα χρόνια της ανεμελιάς και της παιδικής αθωότητας. Περίπου 36 χρόνια μετά επέστρεψαν στο ίδιο σημείο για να θυμηθούν όσα έζησαν εκεί, το παιχνίδι, το διάβασμα, καλές και κακές στιγμές που σημάδευσαν τα παιδικά τους χρόνια.

36 χρόνια μετά στο ίδιο χώρο, στην είσοδο του δημοτικού σχολείου Παναγίτσας

Οι συμμετέχοντες, καποιοι εξ αυτών γονείς σήμερα, είχαν την ευκαιρία να διηγηθούν παλιές ιστορίες, να θυμηθούν όμορφα γεγονότα και να αναπολήσουν το χθες.

Να θυμηθούν τα παιδικά και μετέπειτα εφηβικά τους χρόνια, δύσκολα εκείνη την εποχή για όλους, να φέρουν ξανά στην μνήμη εικόνες που δεν λένε να ξεθωριάσουν παρά το πέρασμα των χρόνων.

Λίγο αργότερα η συνάντηση συνεχίστηκε με γεύμα και τραγούδι στο μαγαζί του συμμαθητή τους Χριστοδούλου Καλούσιου.

Σημειωτέον ότι το 1982 αποφοίτησαν 9 μαθητές ενώ το σχολείο αριθμούσε 40 παιδιά. Συγκεκριμένα αποφοίτησαν οι: Ευθύμιου Ευθύμιος, Κατερίνα Μουγγού, Δημήτρης Κούτσικος, Καλούσιος Χριστόδουλος, Άνδρεας Πέτρου, Μαγδαλινή Στάμου, Γεωργίου Ιωάννης, Αλεξάνδρα Αναστασίου Γιάννης Γούλας και Ευθυμίου Γεώργιος.