Ερώτημα του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή για Ενίσχυση Κέντρων Υγείας (Κ.Υ.) Τρικάλων-Καλαμπάκας

Ερώτηση για την ενίσχυση των Κέντρων υγείας Τρικάλων και Καλαμπάκας κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» και Βουλευτής Λάρισας, Κυριάκος Βελόπουλος.

Αναλυτικά το κείμενο της Ελληνικής Λύσης και του προέδρου κ Βελόπουλου έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, της 3ης Φεβρουαρίου 2021, διοργανώθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας Τρικάλων-Καλαμπάκας. Η δράση αυτή διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ε.Γ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και συμμετείχε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Νομού Τρικάλων, λόγω των σημαντικών προβλημάτων που προκαλούν οι σημαντικές ελλείψεις Ιατρικού προσωπικού, καθώς και άλλων ειδικοτήτων Υγειονομικού προσωπικού των Κ.Υ. Τρικάλων και Καλαμπάκας. Πέραν των σοβαρών ελλείψεων που αντιμετωπίζουν τα εν λόγω Κ.Υ., επιπρόσθετα, το Κ.Υ. Τρικάλων θα λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο, διαθέτοντας μια μόνο επισκέπτρια υγείας, ενώ, η παρουσία των επισκεπτών υγείας είναι απαραίτητη και στις 2 βάρδιες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να ενισχύσετε τα άνω Κ.Υ. με το απαραίτητο σε αριθμό και σε ειδικότητες ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου, αφενός, να εξασφαλιστεί η καθημερινή 24ωρη λειτουργία τους, και αφετέρου, να σταματήσουν η εντατικοποίηση και η σωματική και η ψυχική εξουθένωση των εκεί υπηρετούντων υγειονομικών, με συνεχείς μετακινήσεις του υπάρχοντος ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, λαμβάνοντας, επιπλέον, την απαραίτητη πρόνοια εξοπλισμού των άνω Κ.Υ. με τον αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ