Ερήμωσαν τα Τρίκαλα από την εφαρμογή του νέου lockdown

Κεντρικοί δρόμοι της πόλης και μη, αλλά και γενικότερα, έμειναν άδειοι από κόσμιο, ενώ η μόνη κίνηση που επικρατούσε, ελάχιστη ως μηδαμινή ήταν εκείνη των πολιτών που έσπευδαν για την εργασία τους, είτε να πραγματοποιήσουν ψώνια σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Εικόνες της περασμένης άνοιξης και του διμήνου Μαρτίου – Μαΐου ζωντάνεψαν από το πρωί του Σαββάτου στα Τρίκαλα και σε όλο το νομό. H εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και του νέου lockdown που επιβλήθηκε σε όλο το νομό και την επικράτεια, περιόρισε στα αναγκαία την κυκλοφορία και μετακίνηση των πολιτών που παρέμειναν στο σπίτι.

Το σκηνικό που διαμορφωνόταν, θύμιζε καλοκαίρι και συγκεκριμένα… πρωί 15Αυγούστου.

Κεντρικοί δρόμοι της πόλης και μη, αλλά και γενικότερα, έμειναν άδειοι από κόσμιο, ενώ η μόνη κίνηση που επικρατούσε, ελάχιστη ως μηδαμινή ήταν εκείνη των πολιτών που έσπευδαν για την εργασία τους, είτε να πραγματοποιήσουν ψώνια σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. Εκείνο που αξίζει να υπογραμμιστεί είναι ότι ακόμη και για τα καταστήματα που παρέμειναν ανοιχτά η κίνηση ήταν μηδαμινή, πέραν από τα εφημερεύοντα φαρμακεία, φούρνους και σούπερ μάρκετ.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στους δρόμους της πόλης αλλά και του νομού, περιπολούσαν αστυνομικοί για να διαπιστώσουν την εφαρμογή των νέων μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού. Σε κεντρικά σημεία της πόλης αστυνομικοί ήλεγχαν τους πολίτες για να διαπιστώσουν αν φέρουν μαζί τους τα ειδικά έγραφα για την εργασία τους, ή αν πριν την απομάκρυνση από τις οικίες τους είχαν φροντίσει να στείλουν sms για το λόγο εξόδου από το σπίτι.

Στην μάχη της εποπτείας για την σωστή τήρηση των περιοριστικών μέτρων και η δημοτική αστυνομία Τρικάλων που περιπολούσε σε διάφορα κεντρικά και μη σημεία της πόλης.

Από τους ελέγχους τις πρώτης ώρες εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις, αφενός γιατί οι Τρικαλινοί εφάρμοζαν τις οδηγίες, αφετέρου καθώς η πλειονότητα παρέμεινε στα σπίτια αποφεύγοντας τις μετακινήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετακίνηση των πολιτών ισχύει από τις 5 τα ξημερώματα έως τις 9 το βράδυ, ενώ από τις συγκεκριμένες ώρες αποκλείονται όλοι εκείνοι που εργάζονται και φέρουν μαζί τους το ειδικά έγγραφα – βεβαιώσεις μετακίνησης προς την εργασία τους.