Εργάζονται ασταμάτητα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις πανελλήνιες

Αντίστροφα ξεκίνησε να μετρά ο χρόνος για τον φετινό διαγωνισμό ενώ συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες

Εντείνονται οι προετοιμασίες από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Τρικάλων για την διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού των πανελληνίων εξετάσεων. Οι «μηχανές» της Διεύθυνσης πλέον δουλεύουν στο φουλ προκειμένου να διευθετηθούν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με το διαγωνισμό έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την εξεταστική δοκιμασία.

Στην φετινή μάχη των πανελληνίων εξετάσεων, σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» αναμένεται να ριχτούν συνολικά 1.243 υποψήφιοι. Από αυτούς οι 923 προέρχονται από τα ΓΕΛ και οι 320 από τα ΕΠΑ.Λ. Από τους 923 υποψηφίου των ΓΕΛ που θα διεκδικήσουν μια θέση στα πανεπιστήμια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι 767 είναι μαθητές της γ΄ λυκείου και οι 156 απόφοιτοι, προηγούμενων χρόνων που διεκδικούν μια θέση μέσω της δεύτερης ευκαιρίας. Από τους 320 των ΕΠΑΛ, οι 259 είναι μαθητές και οι 61 απόφοιτοι προηγούμενων ετών.

Στην παρούσα φάση ορίστηκαν τα εξεταστικά κέντρα στα οποία θα διαγωνιστούν οι φετινοί υποψήφιοι. Πρόκειται για 14 συνολικά εξεταστικά κέντρα και συγκεκριμένα τα 1ο, 2ο,3ο,4ο, 6ο, 7ο και 8ο ΓΕΛ, το Γενικό Λύκειο Βαλτινού, το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας, το Γενικό Λύκειο Οιχαλίας, το Γενικό Λύκειο Πύλης, το Γενικό Λύκειο Φαρκαδόνας και το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας την Δευτέρα 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και την Τρίτη 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ. Για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ, οι πανελλαδικές εξετάσεις τελειώνουν την Τρίτη 22 Ιουνίου με τα μαθήματα της φυσικής, της ιστορίας και της οικονομίας.

Πλέον αναμένεται να οριστούν οι λυκειακές επιτροπές μία για κάθε κέντρο καθώς επίσης και οι επιτηρητές που θα επιτηρούν τους διαγωνιζόμενους κατά την εξεταστική δοκιμασία.

Η εν λόγω διαδικασία θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες λίγο πριν την διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού.