Έρχονται καυτές ημέρες μέσα στην εβδομάδα

Πρόγευση για το τι θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες λάβαμε από το μεσημέρι της Δευτέρας όπου το θερμόμετρο άγγιξε τους 32 Βαθμούς Κελσίου

Σε θερμοκρασίες καλοκαιριού θα κινηθεί ο υδράργυρος καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας στο νομό Τρικάλων και στο σύνολο της χώρας. Πρόγευση για τα όσα θα συμβούν μέσα στην εβδομάδα λάβαμε σήμερα Δευτέρα καθώς ο υδράργυρος στην περιοχή της Φαρκαδόνας αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος του νομού άγγιξε τους 32 Βαθμούς Κελσίου.

Κατά ένα βαθμό αυξημένη θα είναι η θερμοκρασία αύριο Τρίτη, αγγίζοντας τους 33 βαθμούς ενώ από την Πέμπτη το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει στους 36 Βαθμούς Κελσίου. Παρασκευή και Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα άνοδο και το θερμόμετρο θα δείξει 40 βαθμούς περίπου.

Ουσιαστικά πρόκειται για τον πρώτο καύσωνα της χρονιά, όχι καλοκαιρινό αλλά ανοιξιάτικο. Οι θερμοκρασίες που θα σημειωθούν χαρακτηρίζονται μη φυσιολογικές για την εποχή, καθώς καύσωνα μήνα Μάϊο ειδικά το δεύτερο δεκαήμερο του συγκεκριμένου μήνα είχαν να καταγραφούν πολλά χρόνια.

Οι υγειονομικές αρχές συστήνουν ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες και δη στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, συστήνοντας το περιορισμό των μετακινήσεων τις θερμές ώρες της ημέρας που είναι το μεσημέρι.

Ωστόσο παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν αρκετές ώρες της ημέρας από νωρίς το βράδυ θα υπάρχει πτώση, δροσίζοντας την ατμόσφαιρα.

KRINI LIVE