Επιτέλους τελειώνει την Τετάρτη ο βραχνάς του ΕΝΦΙΑ

Λήγει και επίσημα η προθεσμία πληρωμής της 5ης και τελευταίας δόσης του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων 2017

Θα ανακουφιστούν πλέον έστω και για λίγους μήνες οι ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς η καταβολή των ποσών που αντιστοιχούν στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων πλησιάζει στο τέλος.

Την ερχόμενη Τετάρτη 31 Ιανουαρίου λήγει και επίσημα η προθεσμία πληρωμής της 5ης και τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ 2017.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων οφείλουν και πρέπει να σπεύσουν μέχρι και την Τετάρτη στα τραπεζικά καταστήματα προκειμένου να αποπληρώσουν τα ποσά που αντιστοιχούν στην συγκεκριμένη δόση.

Η καταβολή των ποσών των δόσεων του ΕΝΦΙΑ ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Εκατοντάδες Φαρκαδόνιοι στις αρχές του φθινοπώρου έσπευσαν να συμψηφίσουν τον ΕΝΦΙΑ κι έτσι δεν χρειαζόταν να σπεύδουν στις τράπεζες. Δυστυχώς για κάποιους κρίθηκε αναγκαία η παρουσία τους για την καταβολή των ποσών. Άλλοι πάλι λόγω οικονομικών δυσκολιών άφησαν σε εκκρεμότητα την συγκεκριμένη οικονομική υποχρέωση με συνέπεια να πονοκεφαλιάζουν. Ωστόσο στην παρούσα φάση κρίνεται αναγκαία η εξόφληση των οφειλών καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν προσαυξήσεις.

Από προχθές πάντως αρκετοί φορολογούμενοι άρχισαν να επισκέπτονται τις τράπεζες για την καταβολή της τελευταίας δόσης. Κάποιοι εξ αυτών μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ εξέφραζαν την ανακούφισή τους καθώς τους επόμενους μήνες και για κάποιο χρονικό διάστημα έως και το τέλος του καλοκαιριού δεν θα αγχώνονται για την ανεύρεση των χρημάτων της καταβολής του συγκεκριμένου φόρου.

Βέβαια πολλοί αστειευόμενοι ανέτρεχαν στο παρελθόν και στις προεκλογικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για κατάργηση του φόρου, τονίζοντας ότι όχι μόνο δεν τον κατάργησε αλλά θα τον συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια.

Η κίνηση πάντως στις τράπεζες αναμένεται να αυξηθεί και να κορυφωθεί την ερχόμενη Τετάρτη, καθώς θα καταβληθούν μισθοί και συντάξεις, οπότε θεωρείται βέβαιη η καταβολή και η εξόφληση της τελευταίας δόσης από την πλειονότητα των υπόχρεων