Επιστρέφουν αύριο Δευτέρα στα σχολεία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου

Όλα έτοιμα στα σχολεία της Φαρκαδόνας για την υποδοχή των μαθητών που σε ένα περίπου μήνα ρίχνονται στην μάχη των πανελληνίων εξετάσεων

Το σχολικό κουδούνι θα ακούσουν το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές της Γ΄ τάξης των Λυκείων της Οιχαλίας και της Φαρκαδόνας καθώς επίσης και του επαγγελματικού λυκείου. Μετά από δυο μήνες αναστολής λειτουργίας εξαιτίας των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού οι μαθητές της τελευταίας τάξης του λυκείου επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα για ένα μήνα μέχρι και τις 12 Ιουνίου, προκειμένου να ολοκληρώσουν το διδακτικό έτος και στην συνέχεια να ριχθούν στη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων.

Ήδη και στα σχολεία της Φαρκαδόνας και της Οιχαλίας έγιναν οι απαραίτητες προετοιμασίες από τους καθηγητές για την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες. Συγκεκριμένα οι μαθητές στην τάξη αναμένεται να κάθονται μόνοι στο θρανίο και σε ένα σημείο, προκειμένου να λαμβάνονται οι απαραίτητες αποστάσεις. Στα σημεία που δεν πρέπει να κάθονται οι μαθητές έχει τοποθετηθεί ειδικό αυτοκόλλητο ενώ προαιρετική είναι η χρήση μάσκας από καθηγητές και μαθητές. Σε σημεία του σχολείου θα υπάρχουν αντισηπτικά για την ατομική καθαριότητα των μαθητών και των καθηγητών.

Μέτρα θα λαμβάνονται και στα διαλλείματα προκειμένου οι μαθητές να μην έρχονται σε κοντινή επαφή, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν μόλυνση από κορονοϊό.

Πλέον αυτό που αναμένεται να δούμε την αυριανή ημέρα είναι η παρουσία των μαθητών στα σχολεία, καθώς πολλοί κρατούν απουσίες για το τέλος της σχολικής χρονιάς για το διάβασμα στο σπίτι και τις επαναλήψεις.

Αυτό θα διαπιστωθεί αύριο κατά την πρώτη ημέρα στο σχολείο μετά την δίμηνη αναστολή λειτουργίας.

KRINI LIVE