Έπεσε η αυλαία των γενικών μαθημάτων στις πανελλήνιες των ΓΕΛ

/Σε τρία τελευταία μαθήματα διαγωνίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 816 Τρικαλινοί υποψήφιοι

Με τα μαθήματα της Οικονομίας, της Φυσικής, και της Ιστορίας συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής, το πρώτο μέρος των πανελλήνιων εξετάσεων για τους μαθητές των γενικών λυκείων.

Οι υποψήφιοι επέστρεψαν το πρωί της Παρασκευής στις εξεταστικές αίθουσες των γενικών λυκείων προκειμένου να διαγωνιστούν στα τρία τελευταία μαθήματα. Για κάποιους η εξεταστική δοκιμασία έλαβε τέλος. Ωστόσο γι’ όλους εκείνους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διαγωνιστούν σε ειδικά μαθήματα αλλά και σε αθλήματα για την εισαγωγή τους σε ΤΕΦΑΑ και σε σχολές των σωμάτων ασφαλείας υπάρχει συνέχεια από την επόμενη εβδομάδα.

Την Παρασκευής σε επίπεδο νομού, δήλωσαν συμμετοχή στις εξετάσεις 876 υποψήφιοι. Από αυτούς προσήλθαν να εξεταστούν 816 άτομα, απουσίαζαν 60 με το ποσοστό αποχής να πλησιάζει στο 6,85%.

Σχετικά με τα θέματα της Ιστορίας χαρακτηρίστηκαν ευκολότερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη. Το μόνο θέμα που θα μπορούσε να θεωρηθεί κάπως απαιτητικό, πιο σύνθετο ήταν το Δ1.

Στη Φυσική τα θέματα ήταν κατανοητά, σαφή, απλά απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή κατά την ανάγνωσή τους.

Τα θέματα στην Οικονομία ήταν σχετικά αναμενόμενα και τα ερωτήματα της θεωρίας είναι ξεκάθαρα και απαιτούν την αναφορά μόνο σε συγκεκριμένα χωρία. Αντίστοιχα οι ασκήσεις αν και είχαν αρκετές και χρονοβόρες πράξεις δεν παρουσιάζουν μεγάλη πολυπλοκότητα.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται πλέον για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων που θα διαγωνίζονται σε καθημερινή βάση


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.