Επανεμφανίστηκαν οι λύκοι στην Κρήνη

Εθεάθησαν στο λόφο του χωριού, ελάχιστα μακριά από την κατοικημένη περιοχή και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

Τον τελευταίο μήνα κοπάδια αιγοπροβάτων δέχτηκαν επιθέσεις από λύκους που έκαναν την εμφάνιση τους στα χωριά της Κρήνης, της φαρκαδόνας και του Γριζάνου. Οι λύκοι κατασπάραξαν σημαντικό αριθμό αιγοπροβάτων προκαλώντας οικονομική ζημιά σε κτηνοτρόφους της περιοχή μας.

Οι κτηνοτρόφοι πλέον οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, προστατεύοντας τα κοπάδια τους από τα άγρια ζώα. Το πρωί της Τρίτης,όπως κατέγραψε το ΚΡΗΝΗ LIVE, κάτοικοι της Κρήνης και υπάλληλοι του δήμου, παρατήρησαν στο λόφο του χωριού τρεις λύκους να περιφέρονται, προς αναζήτηση τροφής.

Το γεγονός ήρθε να θορυβήσει ιδιαίτερα τους κατοίκους του χωριού αλλά και τους κτηνοτρόφους καθώς το σημείο που εθεάθησαν οι λύκοι δεν απέχει μακριά από την κατοικημένη περιοχή αλλά και από κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Αμέσως ειδοποίησαν τους κατοίκους του χωριού, αλλά και τους κτηνοτρόφους αν είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα. Ιδιαίτερη ωστόσο προσοχή οφείλουν να δείχνουν οι κάτοικοι με μικρά παιδιά, τα οποία θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά κατά την απομάκρυνση τους από την κατοικημένη περιοχή.