Επαγρύπνηση στην περιοχή της Φαρκαδόνας και στο νομό για τα ποτάμια

Αυξάνονται οι όγκοι νερού και στην λεκάνη του Πηνειού στο Δήμο Φαρκαδόνας, προκαλώντας ανησυχία για τις επόμενες ώρες

Οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή, το νομό μας, αλλά και γενικότερα όμορους νομούς, θέτουν σε πλήρη ετοιμότητα τον κρατικό μηχανισμό για την αποτροπή δυσάρεστων συμβάντων. Τα βλέμματα όλων βρίσκονται στραμμένα στα ποτάμια και στους χειμάρρους του νομού, και κυρίως της περιοχή μας, τα οποία άρχισαν να φουσκώνουν και σε πολλές περιοχές να φτάνουν στα όρια τους.

Ήδη από το πρωί της Δευτέρας στα Τρίκαλα, ο Πηνειός ποταμός άρχισε να φουσκώνει επικίνδυνα, θέτοντας σε ετοιμότητα τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Η άνοδος των υδάτων σε περιοχές των υδάτων ανησυχούν ιδιαίτερα τους φορείς της Φαρκαδόνας, που παρατηρούν τα φαινόμενα και σε τοπικό επίπεδο. Μάλιστα τα νερά και σε τοπικό επίπεδο έχουν αυξηθεί, καθώς στην κοίτη του Πηνειού κατηφορίζουν μεγάλοι όγκοι νερού από περιοχές των Τρικάλων, από χειμάρρους και ποτάμια της περιοχή μας, καθώς επίσης και από ποτάμια της Καρδίτσας.

Οι αγρότες και δη εκείνοι που καλλιεργούν σιτηρά και τριφύλλι ζουν με το φόβο της υπερχείλισης του Πηνειού, που θα δημιουργήσει προβλήματα και θα καταστρέψει τα σπαρτά.

Όλοι βρίσκονται εν αναμονή, παρακολουθώντας τα φαινόμενα προσεκτικά, με τις Υπηρεσίες να είναι έτοιμες να επέμβουν τόσο στην περιοχή της Φαρκαδόνας, όσο και ευρύτερα στο νομό.