Έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της Φαρκαδόνας για την αύξηση του αριθμού των αδέσποτων   

Έντονες συνεχίζουν να είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων της δημοτικής κοινότητας Φαρκαδόνας για την αύξηση του αριθμού των αδέσποτων εντός της κωμόπολης. Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων είναι έντονες βλέποντας τα αδέσποτα συνεχώς να αυξάνονται μόνα και αβοήθητα και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Φαρκαδόνας, να αδυνατούν να δώσουν λύση στο φαινόμενο, παρά τις συνεχείς οχλήσεις που δέχονται από πολίτες.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν στην «Krini Live» κάτοικοι της Φαρκαδόνας, το τελευταίο διάστημα ο αριθμός αδέσποτων πολλαπλασιάστηκε κι αυτό οφείλεται στην αναπαραγωγή του προηγούμενου διαστήματος. Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι, ο Δήμος αδιαφορεί για την κατάσταση και δεν προχωρά καν στην συλλογή των αδέσποτων και στην φιλοξενία στο χώρο που είχε διαμορφωθεί στο κτήριο του πρώην κτηνιατρείου, με αποτέλεσμα ο αριθμός να αυξάνεται.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, πολλοί δρόμοι και δημόσιοι χώροι που παίζουν παιδιά να είναι γεμάτοι περιττώματα, με ότι αυτό συνεπάγεται, αποτελώντας εστίες μόλυνσης για μικρούς και μεγάλους.

Οι κάτοικοι ζητούν έστω και τώρα την λήψη μέτρων από το Δήμο Φαρκαδόνας, όπως άμεση συλλογή και φιλοξενία των αδέσποτων σε ασφαλείς χώρο, την διενέργεια εμβολιασμών και στειρώσεων, ώστε τα ζώα να τύχουν ασφαλούς και ποιοτικής διαβίωσης, αλλά και το σημαντικότερο να υπάρχει ασφάλεια για τα ζωάκια και για τους κατοίκους της κοινότητας από επιθέσεις, οι οποίες είχαν καταγραφεί κατά το παρελθόν.