Ενθαρρυντικά τα δείγματα από την κίνηση στα κρεοπωλεία

Αγορές και παραγγελίες συνθέτουν μέχρι και σήμερα το γιορτινό τοπίο στα κρεοπωλεία της  περιοχής μας

Αν και η αγοραστική κίνηση σε προϊόντα που θα κοσμήσουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι παρουσιάζει πτώση σε κάποιες περιοχές της χώρας, στο δήμο Φαρκαδόνας και ευρύτερα στα Τρίκαλα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Από τις αρχές της εβδομάδας στα τοπικά κρεοπωλεία της περιοχής μας η κίνηση χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, αν συμπεριληφθεί και το γεγονός των παραγγελιών που δέχονται οι κρεοπώλες.

Από την Δευτέρα πολλοί ήταν εκείνοι οι Φαρκαδόνιοι που επισκέφτηκαν τα κρεοπωλεία λαμβάνοντας μικρές ποσότητες κρέατος. Μεγάλη χαρακτηρίστηκε ωστόσο η κίνηση με όλους εκείνους που έσπευσαν να παραγγέλλουν κρέατα που θα τα προμηθευτούν μέχρι και αύριο.

Κρεοπώλες της περιοχής μας αναφερόμενοι στην κίνηση εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι, μεταφέροντας την αισιοδοξία τους για την αυριανή ημέρα παραμονή των Χριστουγέννων που θα κορυφωθεί η κίνηση.

Έντονη είναι η κίνηση και στα σφαγεία του νομού και συγκεκριμένα των Τρικάλων, της Οιχαλίας κι εκείνων που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή της Πύλης. Μεγάλος αριθμός αμνοεριφίων και λοιπών ζώων καταφτάνει στα προαναφερόμενα σημεία προκειμένου να σφαγούν και να διατεθούν στην αγορά.

Στις αρχές της εβδομάδας σφαγιάστηκαν αμνοερίφια που θα μεταφερθούν σε αγορές της χώρας ενώ η διαδικασία συνεχίζεται για διάφορες περιοχές του νομού Τρικάλων.

Αναφορικά με τις τιμές αυτές κυμαίνονται για το αρνάκι στα 7,50 – 8 ευρώ το κιλό, για το κατσίκι στα 9 ευρώ το κιλό περίπου  και στο γουρουνόπουλο στα 7,50 – 8 ευρώ το κιλό.

Σχετικά τώρα με τις τιμές στη γαλοπούλα οι τιμές ποικίλουν ανά κατάστημα και ξεκινούν από 6 ευρώ έως και 7 ευρώ το κιλό σε κάποιες των περιπτώσεων.

Οι τοπικοί κρεοπώλες συνιστούν την προσοχή των καταναλωτών παροτρύνοντας να αποφεύγουν τα ιδιαίτερα φθηνά προϊόντα και να προτιμούν εκείνα τα οποία φέρουν την σφραγίδα της ελληνικότητας και είναι άριστης ποιότητας.

Ακολουθεί φωτοτογραφικό υλικό από το κρεοπωλείου του κ. Νίκου Οικονόμου στην Κρήνη