Εντείνονται τα παράπονα των κατοίκων της Οιχαλίας για τις συνδέσεις του Βιολογικού

Οι συνδέσεις των οικιών πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο με αποτέλεσμα να σημειώνονται ζημιές υπόγεια δίκτυα ύδρευσης και ΟΤΕ μιας και δεν έχει δοθεί πλήρες χαρτογραφικό

Εντείνονται τα παράπονα των κατοίκων της Οιχαλίας σχετικά με τις εργασίες σύνδεσης των οικιών με το Βιολογικό Καθαρισμό. Ένα έργο το οποίο ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια επί Καποδιστριακού Δήμου Οιχαλίας και ακολουθεί τις δημοτικές Αρχές μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν σήμερα στην «ΚΡΗΝΗ LIVE» κάτοικοι της Οιχαλίας το έργο των συνδέσεων επιφέρει τομές σε δρόμους μιας και αυτές γίνονται σε εξωτερικούς χώρους και συγκεκριμένα σε δρόμους. Αποτέλεσμα να δημιουργούνται ζημιές σε δίκτυα του ΟΤΕ αλλά και ύδρευσης μιας και δεν έχει δοθεί στην κατασκευάστρια εταιρία χαρτογραφικό, το οποίο δεν υπάρχει. Έτσι οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με ζημιές που θα πρέπει να αποκαταστήσει είτε η ΔΕΥΑΦ είτε ο ΟΤΕ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δαπανείται ιδιαίτερος χρόνος και οι ιδιοκτήτες των σπιτιών σε κάποιες των περιπτώσεων να έχουν μπροστά από τις οικίες τους είτε τα φρεάτια, είτε τρύπες, είτε όγκους χωμάτων που δυσχεραίνουν την είσοδο στα σπίτια τους και σε γκαράζ για την στάθμευση των οχημάτων τους.

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ένα μεγάλο φάσμα των οικιών στην Οιχαλία δεν κατοικείται μιας και οι ιδιοκτήτες τους λείπουν στο εξωτερικό για εργασία.

Άλλοι πάλι θεωρούν υψηλό το κόστος σύνδεσης και μετέπειτα τα τέλη που θα κληθούν να πληρώνουν στην ΔΕΥΑΦ που είναι η διαχειρίστρια του έργου. Το έργο βέβαια έρχεται αντιμέτωπο και με καθυστερήσεις μιας και στα ταμεία της ΔΕΥΑΦ δεν επαρκούν τα χρήματα για την άμεση εκτέλεση και ολοκλήρωση με αποτέλεσμα να πάει με ρυθμούς χελώνας.

Μέχρι και σήμερα το ενδιαφέρον από πλευράς συνδέσεων οικιών χαρακτηρίζεται όχι το αναμενόμενο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των ιδιοκτητών στην κοινότητα απουσιάζει και επισκέπτεται την Οιχαλία κυρίως το καλοκαίρι κι όχι για περισσότερο του ενός μήνα.