Δεν πίστευε στα μάτια του αγρότης στην Κρήνη

Αγριογούρουνα εισήλθαν στο χωράφι του κι έφαγαν τους σπόρους καλαμποκιού, που έσπειρε προ ημερών, προκαλώντας ολοκληρωτική καταστροφή

Μέχρι και πέρυσι είχαμε συνηθίσει τα αγριογούρουνα να προκαλούν ζημιές σε φυτείες καλαμποκιού τους καλοκαιρινούς μήνες. Αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας βρέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια αντιμέτωποι με τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν τα αγριογούρουνα στα χωράφια τους, μη καταφέρνοντας στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου να συλλέξουν την σοδειά τους. Διάφορα τέτοια περιστατικά καταγράφηκαν αποκλειστικά από την «ΚΡΗΝΗ LIVE» σε κατά καιρούς ρεπορτάζ. Πλέον αυτές οι ζημιές από τους αγριόχοιρους δεν περιορίζονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Την φετινή χρονιά άρχισαν από πολύ νωρίς και πριν το καλαμπόκι φυτρώσει στα χωράφια.

Δεν πίστευε στα μάτια του, αυτό που έβλεπε αγρότης της Κρήνης, χθες το πρωί. Λίγες μόλις ημέρες πριν είχε προχωρήσει στη σπορά καλαμποκιού στο χωράφι του. Πριν αυτό φυτρώσει, ο σπόρος του έγινε τροφή για τα αγριογούρουνα. Όπως κι ο ίδιος μας ανέφερε στο χωράφι του, εισήλθαν αγριογούρουνα, τα οποία έσκαψαν αναζητώντας για τροφή τους σπόρους καλαμποκιού. Ο ίδιος δεν έκρυβε σήμερα την απογοήτευση του, καθώς θα αναγκαστεί να δαπανήσει εκ νέου χρήματα, τόσο για την προετοιμασία του χωραφιού, όσο και για την αγορά σπόρου.

Το φαινόμενο που σημειώθηκε σε αγροτική περιοχή της Κρήνης, και συγκεκριμένα στην θέση της Αγίας Αικατερίνης, προκαλεί προβληματισμό για τους αγρότες. Μάλιστα πολλοί από αυτούς δεν σκέφτηκαν καν τη φετινή χρονιά να σπείρουν καλαμπόκι εξαιτίας των ζημιών που είχαν υποστεί τα προηγούμενα έτη.