Ένας ξαφνικός επισκέπτης προκάλεσε έκπληξη και θαυμασμό στους Γεωργανάδες

Μια εντυπωσιακή σε χρώμα Αράχνη, είδος σπάνιο για την περιοχή, επισκέφτηκε το κατάστημα “ΣΤΟΛΙΔΙ” του Βασίλη Μαργαρίτη στους Γεωργανάδες συγκεντρώνοντας τα βλέμματα των κατοίκων του χωριού

Ένας ιδιοκτήτης καφενείου αλλά και μικροί και μεγάλοι κάτοικοι της κοινότητας των Γεωργανάδων δεν έκρυβαν την έκπληξη και την εντύπωσή τους, από ένα σπάνιο επισκέπτη. Ένα σπάνιο για την περιοχή είδος Αράχνης, που για πολλούς φέρνει καλοτυχία στο πέρασμά της.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» που κατέγραψε το γεγονός, ο ιδιοκτήτης του κεντρικού καταστήματος, Βασίλης Μαργαρίτης, εξεπλάγη στη θέα της Αράχνης Πασχαλίτσας. Η εντυπωσιακή σε χρώματα αρσενική Αράχνη (Eresus Cinnaberinus) εντοπίστηκε στο καφενείο, προκαλώντας την περιέργεια του ιδιοκτήτη αλλά και των κατοίκων του χωριού που έσπευσαν να τη θαυμάσουν.

Η αράχνη που έχει τα χρώματα της πασχαλίτσας και πραγματικά αποτελεί απορία πως βρέθηκε στους Γεωργανάδες καθώς εντοπίζεται κυρίως σε περιοχές της Βρετανίας και σε ελάχιστες περιοχές της χώρας μας.

Το συγκεκριμένο έντομο ονομάστηκε έτσι, εξαιτίας του λαμπερού κόκκινου σώματός της που καλύπτεται από μαύρα σημάδια στα αρσενικά του είδους. Το έντομο είναι εντελώς ακίνδυνο ενώ πολλοί έρχονται να εξηγήσουν σύμφωνα με τις παραδόσεις την εμφάνιση του ως ένα σημάδι καλοτυχίας.

Το έντομο έσπευσαν να το θαυμάσουν πολλοί κάτοικοι του χωριού ενώ σήμερα το μεσημέρι, αφέθηκε στο φυσικό του περιβάλλον για να συνεχίσει το ταξίδι του…