Ένας μεγάλος κύκλος έκλεισε για τον Κώστα Πολύμερο

Μετά από 17 ολόκληρα χρόνια ο δάσκαλος του δημοτικού σχολείου Ζάρκου μετατίθεται στην γειτονική Λάρισα με γεμάτες τις αποσκευές όμορφες αναμνήσεις

Ένας όμορφος κύκλος έκλεισε για το δάσκαλο του δημοτικού σχολείου Ζάρκου κ. Κώστα Πολύμερο. Ένας όμορφος κύκλος με χαρές και λύπες, με πείσμα για τη μετάδοση της γνώσης και της μάθησης, μια πορεία με επιτυχίες που μένουν χαραγμένες στις μνήμες των μαθητών του, αλλά και στη δικιά του μνήμη. Ένας κύκλος με συγκινήσεις αλλά και χαρές 17 ολόκληρων χρόνων.

Ο πάντα χαμογελαστός και δραστήριος δάσκαλος, ο φιλικός με τους κατοίκους του χωριού αλλά και τους πρώην και νυν μαθητές του, μετά από 17 χρόνια προσφοράς, στο δημοτικό σχολείο Ζάρκου και στο χωριό, μετατίθεται στη Λάρισα, τόπο διαμονής του. Αφήνει στο σχολείο, μεγάλη παρακαταθήκη, όπως όλοι οι συνάδελφοί του, που υπηρέτησαν και υπηρετούν στο διδακτήριο. Ένα διδακτήριο από το οποίο πέρασαν χιλιάδες μαθητές, ένα διδακτήριο που επί σειρά ετών θεωρούνταν από τα μεγαλύτερα της περιοχής μας αλλά και του νομού Τρικάλων. Δυστυχώς σήμερα η υπογεννητικότητα και η μετανάστευση των νέων ζευγαριών προς το εξωτερικό αλλά και το εξωτερικό της χώρας, είχαν ως αποτέλεσμα τον «υποβιβασμό» του, από 6/θεσιο τα προηγούμενα χρόνια σε 5/θεσιο και 4/θεσιο.

Την περασμένη Παρασκευή για τον Κώστα Πολύμερο, υπήρξε η τελευταία μέρα στις αίθουσες του δημοτικού σχολείου Ζάρκου. Μια ημέρα ιδιαίτερης συγκίνησης για τον ίδιο και τους μαθητές του. Οι μνήμες πολλές, καθώς ο ίδιος για 17 χρόνια μόρφωσε και έδωσε τα εφόδιά του σε εκατοντάδες μαθητές. Παιδιά που σήμερα είτε είναι φοιτητές, είτε πτυχιούχοι σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είτε επιτυχημένοι επαγγελματίες ελευθέρων επαγγελμάτων, είτε γονείς. Για όλα αυτά τα παιδιά ο Κώστας Πολύμερος είχε πολλά να πει κι άλλα τόσα να θυμηθεί…Εξάλλου κατά τις συναντήσεις του με αυτά τα παιδιά, που σήμερα ενηλικιώθηκαν πέρασε ένα σημαντικό μέρος της ζωή του, σε καθημερινή βάση και δούλεψε σκληρά με κοινές προσπάθειες για να τους μεταφέρει όχι μόνο την γνώση αλλά πολύτιμα στοιχεία για να παλέψου τις δυσκολίες τις ζωής.

Ο ίδιος δίδασκε στους μαθητές τους, να είναι ταπεινοί, υπομονετικοί, προσηλωμένοι πάντα στο στόχο τους. Στοιχεία που κάνουν έναν άνθρωπο ισχυρό να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία της ζωής και να είναι εκτιμητέος στην κοινωνία. Εξάλλου και οι ίδιος με τις ίδιες αξίες πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια, γεγονός που στάθηκε αφορμή να τον αγαπήσουν ακόμη περισσότερο τόσο οι μαθητές του, όσο και οι κάτοικοι του Ζάρκου. Να τον αγκαλιάσουν από την πρώτη στιγμή και να τον θεωρούν δικό τους άνθρωπο, δικό τους φίλο, συγχωριανό τους.

Ο ίδιος με ανάρτησή του σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους του, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Τρικάλων που στάθηκαν αρωγοί στο έργο του, όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους Ζαρκινούς που τον τίμησαν με την καθημερινή καλημέρα τους. Ευχαρίστησε τους κατοίκους του Ζάρκου που τον τίμησαν με τη φιλία τους και του εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Τέλος ευχαρίστησε όλους τους «συνταξιδιώτες του», όλους τους μαθητές του, σ’ αυτό το ωραίο ταξίδι και τους εύχεται να είναι γεροί και να πετύχουν τους στόχους τους.

Ένα μεγάλο ταξίδι ολοκληρώθηκε κι ένα νέο κεφάλαιο ανοίγεται πλέον για τον κ. Κώστα Πολύμερο, ο οποίος από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα διδάσκει σε ένα νέο σχολείο του γειτονικού νομού της Λάρισας…

KRINI LIVE