Ένα… σχεδόν κωμικό δράμα από την Αργεντινή στην κινηματογραφική λέσχη Τρικάλων

Μια αργεντίνικη βραβευμένη ταινία – ακόμη μία πολύ πρόσφατης παραγωγής – τον «Επιφανή Πολίτη», προβάλλει την ερχόμενη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων. Μια ταινία με κριτική, με σάτιρα, με γέλιο, αλλά και με δράμα, με προβληματισμό, με σκέψεις για τους πρωταγωνιστές, τις πράξεις και, κατ’ επέκταση, τη σύγχρονη κοινωνία, με βάση και την παροιμία… «ουδείς προφήτης στον τόπο του».
ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Αργεντίνος συγγραφέας Ντανιέλ Μαντοβάνι, ο οποίος ζει στην Ευρώπη εδώ και τριάντα χρόνια, αγγίζει το αποκορύφωμα της καριέρας του κερδίζοντας το Νόμπελ Λογοτεχνίας αλλά περνά τη δική του κρίση, έμπνευσης και …ηλικίας. Τα πολυδιαβασμένα βιβλία του περιστρέφονται πάντα γύρω από τη ζωή στο Σάλας, το χωριό όπου γεννήθηκε και δεν έχει επισκεφθεί από τότε που ήταν νέος. Όλα όμως θα αλλάξουν όταν δέχεται την πρόσκληση του δήμαρχου του Σάλας να επισκεφτεί τη γενέτειρά του προκειμένου να του απονεμηθεί μετάλλιο και να ανακηρυχτεί Επίτιμος Πολίτης.
ΚΡΙΤΙΚΗ
Αστείος, καυστικός, υπόγειος αλλά και εξαιρετικά προσιτός (όπως γενικά μας καλοέμαθε τελευταία το Αργεντίνικο σινεμά), ο «Επιφανής Πολίτης» καταφέρνει τελικά μέσα από τα επεισόδιά του να δημιουργήσει ένα πλήρες και απολαυστικό ατομικό και συλλογικό ψυχογράφημα που κρατάει πάντα την ισορροπία, χωρίς να καταντάει ούτε υπερβολικά γραφικό ούτε υπέρμετρα διδακτικό.
Tips
Βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίαw
Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Info
Τίτλος: Ο Επιφανής Πολίτης (The Distinguished Citizen – El Ciudadano Ilustre)
Σκηνοθεσία: Γκαστόν Ντουπρά, Μαριάνο Κον
Σενάριο: Αντρές Ντουπρά
Πρωταγωνιστούν: Οσκαρ Μαρτίνεζ, Ντάντι Μπριέβα, Αντρέα Φριγκέριο
Χώρα: Αργεντινή, Ισπανία
Γλώσσα: Ισπανικά
Ετος: 2016
Διάρκεια: 118 λεπτά

Πηγή: flix.gr, athinorama.gr

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 201, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube στη διεύθυνση:
http://www.youtube.com/watch?v=_br2kKHzR7Y